Теми статей
Обрати теми

Грошова винагорода при розрахунку «відпускної» компенсації: включати в «середню» чи ні

Жиленко Катерина, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор»
Тренер-викладач спортшколи звільняється 17.10.2017 р. Йому належить компенсація за невикористані дні щорічної відпустки (розрахунковий період для обчислення компенсації: жовтень 2016 р. — вересень 2017 р.). У листопаді 2016 року цьому працівникові було виплачено щорічну грошову винагороду за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків. Чи включається така виплата в середній заробіток для розрахунку компенсації за невикористану відпустку?

Перш ніж відповісти на запитання читача, нагадаємо, що надання щорічної грошової винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків (далі — грошова винагорода) тренерові-викладачеві спортивної школи передбачено відповідним Порядком, затвердженим наказом Держкомітету України з питань фізкультури і спорту від 29.12.2002 р. № 2850 (далі — Порядок № 2850). Критерії для її виплати встановлені в п. 2 цього Порядку:

— сумлінна праця;

— зразкове виконання службових обов’язків за умови, що тренер досяг успіхів у навчально-тренувальній роботі, професійній підготовці учнів-спортсменів для їх успішних виступів у змаганнях різного рівня;

— забезпечення високоякісного навчально-тренувального процесу з підготовки висококваліфікованих спортсменів до складу національних збірних команд України;

— методичне забезпечення;

— відсутність порушень виконавчої і трудової дисципліни.

Грошова винагорода виплачується щорічно в межах фонду оплати праці, затвердженого кошторисом, і не може перевищувати одного посадового окладу (ставки зарплати). Працівники-сумісники не мають права на її отримання (п. 1 Порядку № 2850).

Тепер що стосується включення/невключення цієї виплати в розрахунок середнього заробітку для оплати днів компенсації невикористаної відпустки. Тут важливо зазначити: сума щорічної винагороди за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків належить до одноразових виплат (виплачується один раз на рік). А згідно з п.п. «б» п. 4 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100, одноразові виплати не враховуються при обчисленні середнього заробітку в усіх випадках його збереження. Відповідно, сума щорічної винагороди не включається в «середню» для розрахунку компенсації за невикористану відпустку.

Насамкінець зазначимо: щорічна грошова винагорода, що надається іншим категоріям працівників бюджетних установ, зокрема педагогам, також не включається в розрахунок їх середнього заробітку (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2016, № 36, с. 29).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі