Теми статей
Обрати теми

Планування видатків на капітальний ремонт

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
За яким ТКВКБМС проводити видатки на капітальний ремонт установ та закладів? ТКВКБМС 7300 має назву «Будівництво та регіональний розвиток». Фінансове управління відмовилося планувати видатки на капітальний ремонт за цим кодом. Кошти будуть виділені з бюджету розвитку зі спеціального фонду для Управління капітального будівництва на ремонт закладів освіти та охорони здоров’я. Ремонт буде здійснено цим управлінням. Раніше такі видатки проводилися за КФК 150101 — 6310.

Для забезпечення безперебійного функціонування будь-якої бюджетної установи чи закладу є потреба в проведенні як поточних, так і капітальних видатків. Видатки на проведення капітального ремонту є складовою видатків, пов’язаних з утриманням бюджетних установ та закладів.

Планування таких видатків повинно здійснюватися за кодами програмної класифікації, яка затверджена наказом Мінфіну «Про затвердження складових програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів» від 20.09.2017 р. № 793 з урахуванням функціонального призначення установи.

Наприклад, видатки на капітальний ремонт школи слід планувати за ТКВКБМС 1020 «Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами (у тому числі школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами», лікарні (не спеціалізованої) — за ТКВКБМС 2010 «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню», клубу чи будинку культури — за ТКВКБМС 4060 «Забезпечення діяльності палаців i будинків культури, клубів, центрів дозвілля та iнших клубних закладів» та КЕКВ 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів».

Оскільки таки видатки є капітальними, то відповідно до ст. 71 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) джерелом їх фінансування є кошти бюджету розвитку спеціального фонду.

За ТКВКБМС 7300 «Будівництво та регіональний розвиток» плануються видатки, пов’язані із спорудженням нового об’єкта, реконструкцією, розширенням, добудовою, реставрацією об’єктів, виконанням монтажних робіт за рахунок власних коштів місцевих бюджетів. Таке положення передбачено в програмній класифікації, затвердженій вищезазначеним наказом Мінфіну.

Слід відзначити, що до запровадження програмної класифікації видатків видатки на проведення капітального ремонту бюджетних установ також планувалися з урахуванням функціонального призначення установи за кодами тимчасової класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів, а за КТКВК 150101 «Капітальні вкладення» — видатки на будівництво, реконструкцію чи реставрацію об’єктів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі