Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Звітність за І квартал 2018 року через АС «Є-Звітність»: інформує ДКСУ

За інформацією ДКСУ, що розміщена на її офіційному сайті http://www.treasury.gov.ua, зміни до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування, затвердженого наказом Мінфіну від 24.01.2012 р. № 44 (далі — Порядок № 44), знаходяться на державній реєстрації в Мін’юсті.

Нагадаємо, що зазначені зміни до Порядку № 44 передбачають, що форми звітності установи мають складати та подавати через АС «Є-Звітність».

Станом на 03.04.2018 р. АС «Є-Звітність» знаходиться в дослідно-промисловій експлуатації та в повному обсязі забезпечує виконання вимог законів України і нормативних документів щодо складання звітності. Тож розпорядники та одержувачі бюджетних коштів можуть подати звітність за І квартал 2018 року в електронному вигляді через АС «Є-Звітність», яка надає можливість візуалізувати оригінал електронної форми звітності на паперових носіях, що відповідає вимогам Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг».

Подана в електронному вигляді звітність буде перевірена та завізована органом Казначейства в установленому порядку.

Також ДКСУ повідомила, що АС «Є-Звітність» буде налаштована на подання звітності за І квартал 2018 року починаючи з 10 квітня поточного року.

З метою накопичення та використання у майбутньому звітних даних, ДКСУ запропонувала розпорядникам та одержувачам бюджетних коштів, які подали звітність за І квартал 2018 року на паперових носіях, подати її в електронному вигляді через АС «Є-Звітність».

Основна форма діловодства — електронна

Кабмін постановою «Деякі питання документування управлінської діяльності» від 17.01.2018 р. № 55 врегулював питання щодо ведення електронного документообігу в установах. Тепер основною формою діловодства в установах є електронна форма.

Розроблено та затверджено:

— Типову інструкцію з документування управлінської інформації в електронній формі та організації роботи з електронними документами в діловодстві, електронного міжвідомчого обміну;

— Типову інструкцію з діловодства в міністерствах, інших центральних та місцевих органах виконавчої влади;

— Регламент організації взаємодії органів виконавчої влади в електронній формі.

Міністерствам, іншим центральним та місцевим органам виконавчої влади наказано в тримісячний строк привести власні нормативно-правові акти, зокрема про затвердження інструкцій з діловодства для підприємств, що належать до сфери їх управління, у відповідність із цією постановою.

Органам місцевого самоврядування рекомендовано привести у відповідність із цією постановою власні інструкції з діловодства.

Постанова № 55 набрала чинності 07.03.2018 р.

Порядок визначення предмета закупівлі ліків буде удосконалено

На засіданні Антимонопольного комітету України 30.03.2018 р. прийнято обов’язкові для розгляду рекомендації МОЗ та Мінекономрозвитку щодо здійснення заходів, спрямованих на розвиток конкуренції, запобігання порушенням законодавства про захист економічної конкуренції.

АМКУ рекомендував зазначеним міністерствам з метою формування конкурентного середовища на ринках лікарських засобів під час проведення публічних закупівель вжити заходів щодо вдосконалення порядку визначення предмету закупівлі лікарських засобів, зокрема, але не виключно, шляхом розробки спільних методичних рекомендацій/методологічних роз’яснень та/або внесення змін до Порядку визначення предмету закупівлі.

За інформацією АМКУ, підставами для надання рекомендацій є велика кількість скарг, які надходять до Постійно діючої адміністративної колегії АМКУ з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель, як до органу оскарження, стосовно дискримінаційних умов тендерної документації щодо об’єднання в одному лоті великої кількості лікарських засобів, а також звернення Американської торговельної палати в Україні та ГО «Центр протидії корупції».

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі