Теми статей
Обрати теми

Премія держслужбовцям: в які строки виплачувати

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
У які строки слід виплачувати місячну, квартальну премію держслужбовцям?

При нарахуванні премії держслужбовцям слід керуватися Законом України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII (далі — Закон про держслужбу) і Типовим положенням про преміювання державних службовців органів державної влади, інших державних органів, їх апаратів (секретаріатів), затвердженим наказом Мінсоцполітики від 13.06.2016 р. № 646 (далі — Типове положення). Причому норми останнього поширюються тільки на держслужбовців, що обіймають посади державної служби категорій «Б» і «В».

Згідно з ч. 3 ст. 50 Закону про держслужбу і п. 3 розд. І Типового положення держслужбовцям можуть установлюватися такі види премій:

— премія за результатами щорічної оцінки службової діяльності;

— місячна або квартальна премія відповідно до особистого вкладу в загальний результат роботи держоргану.

Інших видів премій (до державних і професійних свят, ювілейних дат тощо) Законом про держслужбу не передбачено, отже, і підстав для їх виплати немає. Це підтвердили фахівці Мінсоцполітики в листі від 12.09.2016 р. № 1296/13/84-16.

Увага! Вид премії (місячна або квартальна) визначає керівник держслужби в держоргані залежно від особливостей виконання функцій і завдань держоргану.

Що стосується розмірів премій, то вони Типовим положенням не встановлені. У цьому питанні керівники держорганів мають повну свободу дій. Головне — аби фонду оплати праці, затвердженого у кошторисі, вистачило на їх виплату. При цьому згідно з ч. 5 ст. 52 Закону про держслужбу і п. 4 розд. І Типового положення, в держоргані слід розробити і затвердити власне положення про преміювання, погодивши його з виборним органом первинної профспілкової організації (за наявності). У цьому документі слід прописати всі тонкощі виплати премій: вид премії, порядок її розрахунку, розмір премії, критерії її зниження тощо. Проте у будь-якому випадку конкретний розмір премії державного службовця фіксують у наказі (розпорядженні).

Важливо! Місячну або квартальну премію державним службовцем виплачують за фактично відпрацьований час.

Тобто премія не нараховується за періоди відпусток (основної, додаткової та інших, передбачених законодавством), тимчасової непрацездатності та в інших випадках, коли згідно із законодавством виплати здійснюються з розрахунку середньої зарплати.

Строки виплати премій держслужбовцям прописані в п. 4 розділу III Типового положення.

Місячна премія. Її виплачують не пізніше за строк виплати зарплати за місяць, в якому її нарахували. Наприклад, премію нарахували у квітні 2018 року, отже, граничним строком для її виплати буде дата, встановлена для виплати зарплати місяця нарахування (квітня-2018).

Квартальна премія. Строк її виплати — не пізніше за строк виплати зарплати за останній місяць кварталу, за який здійснюється преміювання. Якщо, наприклад, преміюємо за I квартал 2018 року (останній місяць — березень-2018), то граничний строк для такої виплати — строк виплати зарплати за березень-2018.

Для наочності процедуру визначення розмірів місячної/квартальної премії, а також строків її виплати покажемо на схемі:

img 1

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі