№15

Бюджетна бухгалтерія, квітень, 2018/№ 15 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Щодо оплати праці тренерів-викладачів, які залучаються до суддівства змагань, що проводяться ДЮСШ Лист від 13.02.2018 р. № 1134/4.5
  • Щодо правонаступництва та новостворених юридичних осіб Лист від 23.03.2018 р. № 3304-04/12631-07
  • Капремонт спортзалу: за яким кодом На балансі сільської ради знаходиться сільський будинок культури з адміністративним приміщенням та спортивним залом (все це — єдиний комплекс). Постало питання про капітальний ремонт спортивного залу за рахунок державної субвенції під «Програму розвитку спорту на селі». На сесії сільської ради виділено кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації. За яким КФК виконати такі роботи — 4060 чи 5041? Сумніви в тому, що коли надійдуть державні кошти під програму спорту, чи зможемо ми їх використати за КФК 4060? Як показує практика, виготовлення кошторисної документації і виконання капітальних робіт повинні проводитись за єдиним кодом.
  • Медогляди і ЄРПН: точки дотику Наша лікарня проводить профілактичні медичні огляди на прохання громадян. Чи обов’язково у такому випадку вести реєстр податкових накладних?
  • Переводимо авто на газ: як показати в обліку Бюджетна установа придбала ГБО для встановлення на службовий автомобіль. Вартість обладнання становить 11000 грн., вартість робіт з установки — 3000 грн. На який субрахунок слід оприбуткувати придбане ГБО? Як правильно відобразити в бухобліку операцію з установки ГБО, якщо залишкова вартість автомобіля дорівнює нулю (на нього нараховано 100 % зносу)? За яким КЕКВ проводити видатки на переобладнання авто: за КЕКВ 3132 на загальну суму витрат (14000 грн.) чи окремо відображати видатки на придбання ГБО за КЕКВ 3110 (на суму 11000 грн.) та оплату робіт — за КЕКВ 2240 (3000 грн.)?
  • Придбали матеріальні цінності у фізособи? Не забудьте про ПДФО і ВЗ Для поповнення бібліотечного фонду музею бюджетна установа придбала історичну літературу. Продавцем є фізична особа. Чи повинна в такому разі установа утримувати і сплачувати до бюджету податок на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військовий збір (ВЗ)? Та як правильно відобразити цю операцію в бухгалтерському обліку?
  • Субсидії студентам Як студенти отримують субсидії для оплати проживання у гуртожитках?
  • Відшкодування вартості пального при використанні власного автомобіля працівника у відрядженні Працівника бюджетної установи (ВНЗ) було направлено у відрядження для виконання умов укладеного договору про надання послуг терміном на три тижні. Під час перевезення обладнання для надання послуг співробітник використав власний автомобіль. Між ВНЗ і працівником був укладений договір про використання власного автомобіля у виробничих цілях. Після повернення із відрядження працівник надав чеки на оплату використаного пального. Чи можна компенсувати вартість пального цьому працівнику, якщо на балансі ВНЗ перебувають як легкові, так і вантажні автомобілі?
  • Використання коштів спецфонду Закладу вищої освіти наприкінці минулого року за спеціальним фондом кошторису надійшли кошти за участь у науковій конференції та друк статей для конференції. Фактичні видатки склали меншу суму, ніж було заплановано, в зв’язку з чим утворився залишок коштів по спецфонду. Чи можна в поточному році використати цей залишок на свій розсуд, наприклад, на придбання комп’ютеру?
  • Відшкодування експлуатаційних послуг — власні надходження? Між бюджетною установою та орендарем укладено договір оренди та договори на відшкодування комунальних витрат і витрат на утримання орендованого майна (експлуатаційні послуги). Чи правильно вважати плату за експлуатаційні послуги, яку отримує бюджетна установа від орендарів, власними надходженнями такої установи?
  • Плата за медпослуги: з РРО чи без До каси лікарні надходять кошти за проведення медоглядів і видачу наркологічних сертифікатів. Чи потрібно нашій установі застосовувати РРО при здійсненні таких операцій?
  • Премія держслужбовцям: в які строки виплачувати У які строки слід виплачувати місячну, квартальну премію держслужбовцям?
  • «Do you speak English?»: установлюємо надбавку за знання іноземної мови Яким документом регламентується виплата надбавки за знання і використання в роботі іноземної мови? Чи належить така виплата викладачеві кафедри терапевтичної стоматології, який проводить консультації для іноземних студентів англійською мовою?
  • Чи має право на встановлення доплати за вислугу років організатор екскурсій музею? Штатним розписом музею комунальної форми власності передбачено посаду організатора екскурсій. У завданнях та обов’язках за цією посадою, які встановлені Довідником кваліфхарактеристик професій працівників, не передбачено здійснення культурно-освітньої та науководослід ної діяльності. У зв’язку з цим виникає запитання: чи може працівник, який обіймає посаду організатора екскурсій, розраховувати на доплату за вислугу років?
  • Відрядження для роботи у вихідний день: що з оплатою? Працівник бюджетної установи перебував у відрядженні з 7 по 10 квітня 2018 року. Причому згідно з наказом про відрядження він працював у день, який є для нього вихідним (9 квітня 2018 року), а також у неробочий день (8 квітня 2018 року — Великдень). Як оплатити роботу у відрядженні у вихідний та неробочий дні?
  • Зарплата за відомістю: як оформити видатковий ордер Як заповнюється у видатковому касовому ордері рядок «Видати» при виплаті заробітної плати з оформленням видаткової відомості?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі