Теми статей
Обрати теми

Тренер-викладач їде на змагання: як оформити та оплатити

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Тренер-викладач школи вищої спортивної майстерності їде на змагання із учнями-спортсменами до іншого міста. Як здійснювати оплату праці зазначеному працівнику за час такої поїздки?

Кожен тренер-викладач мріє, щоб його учні досягли спортивних висот, стали чемпіонами та здобули безліч нагород. Особливо такі надії плекають тренера школи вищої спортивної майстерності (далі — ШВСМ). Адже основним завданням ШВСМ є підготовка учнів-спортсменів резервного спорту та спорту вищих досягнень до складу національних збірних команд, у тому числі національних збірних команд України, з олімпійських видів спорту (п. 3 Положення про школу вищої спортивної майстерності, затвердженого наказом Мінмолодьспорту від 17.07.2015 р. № 2581, далі — Положення № 2581).

Згідно з п. 1 і 2 розд. ІІІ Положення № 2581 участь спортсменів у спортивних змаганнях є одним з основних напрямів діяльності ШВСМ та однією з основних форм навчально-тренувального процесу. А отже, це входить до прямих обов’язків тренерів-викладачів.

Пам’ятайте: час, витрачений на підготовку до занять, а також на участь із командами (спортсменами) у змаганнях тощо додатковій оплаті не підлягає (п. 2 додатка 6 до наказу № 2097). Під час участі у змаганнях тренер-викладач звісно відсутній на робочому місці. Таку відсутність слід відповідно оформити.

Виїзд у межах населеного пункту. Такий виїзд оформляється наказом керівника про направлення команди на змагання. Як правило, заняття з групами під час змагань не проводяться. При цьому час, витрачений на участь з командами (спортсменами) у змаганнях, є робочим часом тренера-викладача. Режим робочого часу в цьому випадку визначається адміністрацією школи залежно від тривалості змагань. Зарплата за цей час виплачується згідно з тарифікацією. У табелі обліку використання робочого часу цей день відмічається як звичайний робочий.

Однак у запитанні читача йдеться про виїзд на змагання до іншого міста. А це вже зовсім інша історія.

Виїзд за межі населеного пункту. Таку поїздку слід оформлювати направленням у службове відрядження. Пояснимо чому.

Відповідно до положень Інструкції про службові відрядження в межах України та за кордон, затвердженої наказом Мінфіну від 13.03.98 р. № 59 (далі — Інструкція № 59), виконання працівником у іншому населеному пункті службового доручення, що пов’язане з основною діяльністю установи, є службовим відрядженням. Поїздка на спортивні змагання до іншого міста по суті якраз і є службовим відрядженням тренера-викладача.

До того ж ШВСМ у процесі провадження фінансово-господарської діяльності має право відряджати спортсменів та тренерів-викладачів на спортивні заходи в межах України. Відрядження учнів-спортсменів та їх тренерів-викладачів на спортивні заходи здійснюється відповідно до законодавства (п. 3 розд. VIII та п. 17 розд. III Положення № 2581). Із цієї норми випливає, що поїздка на змагання до іншого населеного пункту є відрядженням. Це ще раз підтверджує, що оформлювати такий виїзд слід за правилами відрядження.

Згідно з п. 9 Інструкції № 59 на працівника, який перебуває у відрядженні, поширюється режим робочого часу тієї установи, до якої його направлено. Замість днів відпочинку, не використаних за час відрядження, інші дні відпочинку після повернення з відрядження не надаються. Але при цьому розпорядок у відрядженні визначається насамперед змістом доручення, наданого тренеру-викладачу. Тому керівник ШВСМ може встановити спеціальний режим, у тому числі залучити тренера-викладача працювати у вихідний або святковий день згідно з графіком його основного місця роботи.

У такому разі, згідно з п. 10 Інструкції № 59, якщо працівник спеціально відряджений для роботи у вихідні або святкові та неробочі дні, то компенсація за роботу в ці дні виплачується відповідно до чинного законодавства згідно зі ст. 107 КЗпП.

Спеціалісти Мінмолодьспорту у своєму листі від 24.11.2015 р. № 9612/4.5 зазначили, що у ситуації, коли тренер-викладач під час проведення навчально-тренувального процесу разом зі своїми вихованцями (або без них) бере участь у спортивних заходах (навчально-тренувальні збори, спортивні змагання тощо), оплата праці за період відрядження здійснюється відповідно до п. 13 розд. I Інструкції № 59. Тобто за ним зберігається місце роботи (посада) та середній заробіток за час відрядження.

Зауважимо! У зазначеному листі Мінмолодьспорту звертає увагу на те, що відрядження оплачується за умови, якщо:

— змагання проводять суб’єкти фізкультурно-спортивного руху;

— змагання проводяться в межах відповідних бюджетних призначень або інших джерел, не заборонених законодавством;

— тренер-викладач надав документи, що підтверджують його участь у спортивному заході.

При цьому у табелі обліку робочого часу проставляються робочі дні за розкладом занять та відомості про дні відрядження, які, у свою чергу, оплачують за умовами трудового або колективного договору, але не нижче середнього заробітку (ст. 121 КЗпП).

Крім того, згідно з абз. 2 п. 13 Інструкції № 59 працівнику, який направлений у службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється за всі робочі дні тижня за графіком, установленим за місцем постійної роботи.

Тож для оплати роботи працівника за період відрядження треба порівняти суму середньоденного заробітку і денного заробітку відповідно до умов трудового договору. Якщо денний заробіток виявиться вище середньоденної зарплати, то дні відрядження оплачують виходячи з денного заробітку (тобто як звичайні робочі дні). Якщо ж середньоденна зарплата перевищує денний заробіток — оплачуємо відрядження за середньоденним заробітком.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі