Теми статей
Обрати теми

Щодо зарахування коштів, які надходять як плата за надання інших адмінпослуг, що справляється у Центрі, утвореному райдержадміністрацією

Міністерство фінансів України
Лист від 05.07.2018 р. № 05230-12-10/17856

Міністерство фінансів України розглянуло лист <…> щодо надання роз’яснень стосовно зарахування коштів, які надходять як плата за надання інших адміністративних послуг, що справляється у Центрі, утвореному районною державною адміністрацією за кодом класифікації доходів бюджету 22012500 «Плата за надання інших адміністративних послуг», та повідомляє.

Відповідно до частини другої статті 12 Закону України «Про адміністративні послуги» Центри надання адміністративних послуг утворюються при:

1) Київській міській державній адміністрації;

2) Севастопольській міській державній адміністрації;

3) районній державній адміністрації;

4) районній у місті Києві державній адміністрації;

5) районній у місті Севастополі державній адміністрації;

6) виконавчому органі міської ради міста обласного, республіканського Автономної Республіки Крим значення.

Центри надання адміністративних послуг можуть утворюватися при виконавчому органі міської міста районного значення, селищної, сільської ради у разі прийняття відповідною радою такого рішення.

Тобто у перелічених вище пунктах визначено, де утворюються такі Центри.

В останньому абзаці цієї частини зазначено, що міській міста районного значення, селищній, сільській радам також надається право утворювати Центри при відповідному виконавчому органі, у разі прийняття радою такого рішення.

Тобто Центри, що утворені при виконавчих органах міських міст районного значення, селищних, сільських рад, відіграють допоміжну роль, оскільки їх створення продиктовано потребою громади (прийняття місцевою радою рішення).

У Бюджетному кодексі України (далі — Кодекс) чітко визначено розподіл доходів за рівнями бюджетів.

Так, відповідно до статті 64 Кодексу до доходів загального фонду бюджетів міст республіканського Автономної Республіки Крим та обласного значення, міст Києва та Севастополя, районних бюджетів, бюджетів об’єднаних територіальних громад та, відповідно до статті 69 Кодексу, до доходів загального фонду бюджетів міст районного значення, сільських, селищних бюджетів належить, у тому числі, плата за надання інших адміністративних послуг, що справляється за місцем надання послуг.

Отже, відповідно до пункту 36 частини 1 статті 64 Кодексу, сплата за надання інших адміністративних послуг, що справляється за місцем надання у Центрі, який створений:

— при районній державній адміністрації, зараховується до районного бюджету;

— при Київській та Севастопольській міських державних адміністраціях — до відповідних міських бюджетів;

— при виконавчому органі міської ради міста обласного, республіканського Автономної Республіки Крим значення — до відповідного міського бюджету.

Згідно з пунктом 201 частини першої статті 69 Кодексу сплата за надання інших адміністративних послуг, що справляється у Центрі, який утворений при виконавчому органі міської міста районного значення, селищної, сільської ради зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

У зв’язку із зазначеним, просимо лист Мінфіну на адресу Державної казначейської служби України від 06.05.2016 р. № 31-11230-05-10/13011 не використовувати в роботі.

Заступник Міністра С. Марченко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі