Теми статей
Обрати теми

Планування оборотного залишку коштів

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Чи обов’язково планувати оборотний залишок коштів?

Так. Обов’язково.

Згідно з ч. 3 ст. 14 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) оборотний залишок бюджетних коштів — це частина залишку коштів загального фонду відповідного бюджету, яка утворюється для покриття тимчасових касових розривів.

Наприклад: для фінансування запланованих видатків уже з перших днів нового бюджетного періоду, коли ще немає надходжень від податків та зборів; для помісячного збалансування розпису місцевого бюджету — як ресурс у місяцях, коли надходження доходів є меншими, ніж необхідно для проведення видатків.

Оборотний залишок бюджетних коштів встановлюється у розмірі не більше 2 % планових видатків загального фонду бюджету і затверджується у рішенні про місцевий бюджет.

На кінець бюджетного періоду оборотний залишок бюджетних коштів має бути збережений у встановленому розмірі (ч. 3 ст. 14 БКУ). Що це означає? Якщо рішенням місцевої ради оборотний залишок бюджетних коштів визначений, наприклад, у сумі 1500 тис. грн., то на рахунку місцевого бюджету на кінець року повинен бути залишок коштів, не менший від цієї суми.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі