Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Індекс інфляції в грудні 2017 року — 101,0 %

За повідомленням Держслужби статистики, індекс споживчих цін (індекс інфляції) в грудні 2017 року, порівняно з листопадом 2017 року, складає 101,0 %.

Затверджено нові форми касових документів

Постановою Правління НБУ «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» від 29.12.2017 р. № 148 затверджено нові форми касових документів:

— Відомість на виплату готівки;

— Прибутковий касовий ордер;

— Видатковий касовий ордер;

— Журнал реєстрації прибуткових і видаткових касових документів;

— Касова книга;

— Книга обліку виданої та прийнятої старшим касиром готівки;

— Акт про результати інвентаризації наявних коштів;

— Акт про перевірку дотримання порядку ведення операцій з готівкою.

Оновлені форми не суттєво відрізняються від попередніх, які були затверджені постановою Правління НБУ «Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті в Україні» від 15.12.2004 р. № 637 (визнана такою, що втратила чинність).

Постанова № 148 набрала чинності 05.01.2018 р.

Затверджено нову формулу розподілу освітньої субвенції

Уряд постановою від 27.12.2017 р. № 1088 затвердив нову формулу розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами, яка застосовується з 1 січня 2018 року.

Ця формула враховує кількість учнів та особливості території і відповідає вимогам ст. 1032 БКУ, в якій визначено, що освітня субвенція спрямовується на оплату праці з нарахуваннями педагогічних працівників у загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладах у частині забезпечення видатків на здобуття повної загальної середньої освіти.

Підвищення посадових окладів військовослужбовців відкладається на рік

Уряд відтермінував введення нового порядку нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям, затвердженого постановою КМУ «Про грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу та деяких інших осіб» від 30.08.2017 р. № 704.

Новий порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовцям повинен був застосовуватись з 1 січня 2018 року, але постановою Кабміну від 27.12.2017 р. № 1052 його набуття чинності відстрочено до 1 січня 2019 року.

Подовжено до кінця 2018 року можливість установлювати стимулюючі виплати держслужбовцям

До 31 грудня 2018 року керівники держслужби в межах економії фонду оплати праці мають право встановлювати держслужбовцям додаткові стимулюючі виплати відповідно до Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям. Це передбачає п. 7 «Прикінцевих положень» Закону про Держбюджет на 2018 рік.

Крім того, у п. 6 «Прикінцевих положень» цього Закону обмежено фінансовими ресурсами державного і місцевих бюджетів застосування положень абз. 2 — 5 п. 14 розд. XI «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII щодо мінімального посадового окладу на держслужбі.

Медреформа в дії: що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році

МОЗ на своєму сайті (http://moz.gov.ua) повідомив про те, що мають зробити заклади первинної допомоги у 2018 році.

Зокрема, комунальні заклади первинної допомоги у 2018 році мають:

— реорганізуватися у некомерційне комунальне підприємство.

Лише медичні заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отримувати пряме фінансування за надані послуги з Держбюджету;

— забезпечити комп’ютеризацію, обрати МІС та підключитися до електронної системи охорони здоров’я, отримати електронні цифрові підписи для закладу та лікарів;

— привести матеріально-технічне забезпечення закладу у відповідність до Табеля технічного оснащення;

— забезпечити надання ПМД у вихідні, свята та для заміни основного лікаря у відпустці, на лікарняному чи під час підвищення кваліфікації;

— почати активне інформування та підписання з пацієнтами Декларацій про вибір лікаря первинної допомоги.

Старт кампанії з вибору лікаря первинної допомоги розпочнеться з квітня 2018 року. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі. Це зроблено для того, щоб лікарі мали час навчитися користуватися функціоналом медичної інформаційної системи, а також для тестування центрального компонента електронної системи охорони здоров’я;

— укласти договір з Національною службою здоров’я України.

У січні буде оголошено конкурс на посаду голови Служби — і до липня НСЗУ буде утворена та розпочне роботу.

Теги новини
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі