№1-2

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2018/№ 1-2 Інші номери журналу ›
  • Інформаційна сторінка
  • Бюджетні новини — 2018 Наприкінці кожного року Верховна Рада, як правило, приймає декілька законів, які регулюють бюджетний процес у наступному році. Кінець 2017 року не став винятком. Тож маємо Закон про держбюджет-2018 та Закон № 2233. Давайте розглянемо, які саме новації принесли ці закони у бюджетний процес 2018 року.
  • Нова дотація з державного бюджету У чому полягають зміни механізму розподілу додаткової дотації на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я між місцевими бюджетами?
  • Обліковуємо «взуття для залізного коня» Ні для кого не секрет, що будь-який транспортний засіб потребує постійного догляду. Так, час від часу його треба оглядати, перевіряти і виконувати ремонтні роботи для підтримання у робочому стані. Кожен автовласник знає: з настанням холодів чи не найперше — слід «перевзути залізного коня». Адже від цього напряму залежить безпека, життя і здоров’я людей. Але змінити літні шини на зимові, це вам не нові чобітки взути. «Взула і забула» не вийде. Цю операцію потрібно правильно відобразити в обліку. І ось тут у бухгалтерів виникає чимало запитань. А саме: як слід обліковувати зимові шини? Що потім робити з літніми? Коли можна списувати автомобільні шини з балансу? Як правильно оформити їх списання? Як бути з відпрацьованими? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у нашій статті.
  • «Працеоплатні» показники: version-2018 Ось і настав новий 2018 рік. За традицією головний фінансовий документ на початку року — Закон про державний бюджет. Саме у ньому визначаються основні соціальні стандарти. Про те, які саме соцстандарти діятимуть у 2018 році та на які показники вони вплинуть, читайте у сьогоднішній публікації.
  • Визначаємо оклади «обслуговуючим» робітникам з 1 січня 2018 року Як з 1 січня 2018 року визначити посадові оклади робітникам, які зайняті обслуговуванням органів виконавчої влади, місцевого самоврядування і їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів згідно з наказом Мінпраці від 02.10.96 р. № 77?
  • «50 + 50»: надбавка за складність & доплата за суміщення Соцпрацівникові відділення соціальної допомоги вдома терцентру встановлена надбавка за складність, напруженість у роботі в розмірі 50 %. Чи можна цьому працівникові додатково встановити доплату за суміщення професій (за вакантною посадою) у розмірі 50 %? Чи не буде це порушенням законодавства?
  • «Наукова» надбавка працівникові НДІ Науково-дослідний інститут (НДІ) вищого навчального закладу IV рівня акредитації не включений у Державний реєстр наукових установ, яким надається підтримка держави. Чи можна встановити науковцеві такого НДІ надбавку за стаж наукової роботи?
  • Індексуємо зарплату в січні 2018 року На січневу індексацію впливає індекс інфляції за листопад 2017 рік. ін склав 100,9 %. Нагадаємо, що зарплату індексують у межах ПМПО (абз. 2 п. 4 Порядку № 1078). Тобто зарплата, що підлягає індексації, обмежена ПМПО. Частина зарплати, що перевищує ПМПО, індексації не підлягає. У січні 2018 року ПМПО складає 1762 грн. Тобто індексації підлягає зарплата тільки в розмірі 1762 грн. Суму, що перевищує цей обмежувач, не індексують. Яка ситуація з індексацією зарплати у січні 2018 року для працівників бюджетної сфери? Проаналізуємо найбільш поширені групи/категорії.
  • Відпустка на дітей: двох років «шматочки» — дві відпустки рядочком Працівниця має двох дітей і перебуває у відпустці для догляду за другою дитиною до 3 років (малюкові 2 роки). Старшій дитині 12 років. 07.12.2017 р. вона вийшла на роботу на умовах неповного робочого часу, не перериваючи відпустку для догляду. Ця працівниця хоче звільнитися в січні 2018 року за власним бажанням. При цьому вона бажає використати додаткову відпустку на дітей за 2017 і 2018 роки (по 10 днів, загальною кількістю 20 днів). Чи правомірні її вимоги?
  • Коефіцієнти для коригування зарплати при виході у відпустку у січні 2018 року (оклади за ЄТС)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі