Теми статей
Обрати теми

Розподіл залишків освітньої субвенції

Маркович Галина, експерт з фінансових питань, заслужений економіст України, кандидат економічних наук
Чи може створена у 2017 році ОТГ отримати належну їй частину залишку освітньої субвенції за 2017 рік з районного бюджету?

Відповідно до ч. 4 ст. 1032 Бюджетного кодексу України від 08.07.2010 р. № 2456-VI (далі — БКУ) залишки коштів за освітньою субвенцією на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються у наступному бюджетному періоді з урахуванням цільового призначення субвенції та на оновлення матеріально-технічної бази навчальних закладів, зазначених у ч. 1 цієї статті.

Отже, частина субвенції може бути спрямована бюджету ОТГ — у частині залишку по закладах, які передано на фінансування з бюджету ОТГ. При розподілі залишку слід ураховувати стан використання коштів субвенції, як загалом (бюджетні призначення, профінансовано, касові видатки, кредиторська заборгованість тощо), так і в розрізі закладів, і в тому числі тих, що з 2018 року фінансуються з бюджету ОТГ.

Розподіл залишків субвенції на кінець бюджетного періоду згідно з п. 8 Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, затверджених постановою КМУ від 14.01.2016 р. № 6, здійснюється відповідними місцевими радами, тобто — районною/міською міста обласного значення радою.

У разі розподілу залишку коштів освітньої субвенції передача коштів між місцевими бюджетами відображається за кодом 9320 «Субвенція з місцевого бюджету за рахунок залишку коштів освітньої субвенції, що утворився на початок бюджетного періоду» типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів, затвердженої наказом Мінфіну «Про затвердження складових програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів» від 20.09.2017 р. № 793 та КЕКВ 2620 «Поточні трансферти органам державного управління інших рівнів».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі