Теми статей
Обрати теми

Щодо виплати матеріальної допомоги

Міністерство охорони здоров’я України
Лист від 16.02.2018 р. № 10.1-18/4185

Міністерство охорони здоров’я України розглянуло звернення <…> щодо виплати матеріальної допомоги працівникам і в межах компетенції повідомляє.

Згідно з п. 1.6 Загальних положень Умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджених спільним наказом Мінпраці та МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 (із змінами), визначення розміру заробітної плати проводиться у всіх випадках окремо за основною посадою і при роботі за сумісництвом.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 03.04.93 р. № 245 «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» (із змінами) та Положенням про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, затвердженим наказом Мінпраці, Мін’юсту і Мінфіну від 28.06.93 р. № 43, усі працівники установ, закладів та організацій мають право працювати за сумісництвом, тобто виконувати, крім своєї основної, іншу роботу на умовах трудового договору на тому ж або іншому підприємстві, в установі, організації або у громадянина у вільний від основної роботи час. Оплата праці сумісників здійснюється за фактично виконану роботу.

З 1 січня 2012 року медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 11.05.2011 р. № 524 «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери».

Враховуючи те, що відпустка на роботі за сумісництвом надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03.04.93 р. № 245 та Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ, організацій, матеріальна допомога на оздоровлення виплачується лише за основним місцем роботи. Оплата відпустки чи виплата компенсації за невикористану відпустку провадиться сумісникам відповідно до чинного законодавства.

Заступник міністра П. Ковтанюк

Коментар редакції

Допомога на оздоровлення сумісникам: бути чи не бути?

У листах, що коментуються, фахівці Мінсоцполітики та МОЗ надали свої відповіді (причому діаметрально протилежні) на запитання: «Чи виплачується матеріальна допомога на оздоровлення працівникам-сумісникам?».

Ми послідовно розглянемо кожну із відповідей, але спочатку пояснимо, у чому полягає суть даного питання.

Так, на підставі п.п. «б» п. 4 постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298 (далі — постанова № 1298) керівники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, бюджетних установ, закладів та організацій мають право надавати працівникам матеріальну допомогу, у тому числі на оздоровлення, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік.

При цьому у питанні можливості виплати «оздоровчої» допомоги працівникам-сумісникам (як внутрішнім, так і зовнішнім) немає однозначної точки зору, адже законодавчо цей момент не врегульовано. До нашої редакції неодноразово надходили запитання з цього приводу, причому найчастіше — від представників медичної галузі. Отже, ми вирішили дізнатись думку спеціалістів Мінсоцполітики та МОЗ. І от що маємо.

Позиція МОЗ

Спеціалісти МОЗ роз’яснюють, що згідно з абз. 4 п. 2 постанови КМУ «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 р. № 524 з 01.01.2012 р. медичним і фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів (установ) виплачується допомога на оздоровлення у розмірі посадового окладу під час надання основної щорічної відпустки. При цьому допомогу на оздоровлення слід виплачувати тільки за основним місцем роботи.

Як аргументи вони використовують норми п. 3 постанови КМУ «Про роботу за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій» від 03.04.93 р. № 245 та п. 6 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого спільним наказом Мінпраці, Мін’юсту та Мінфіну від 28.06.93 р. № 43, а саме: відпустка на роботі за сумісництвом надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи.

Таким чином, на думку МОЗ, оскільки відпустка за сумісництвом надається одночасно з відпусткою за основним місцем роботи, тобто не надається окремо (сама по собі), допомога на оздоровлення виплачується лише за основним місцем.

Зауважимо, що таку думку фахівці МОЗ висловлюють не вперше. Аналогічні роз’яснення з цього приводу вони надали у листі від 02.03.2017 р. № 10.1-13/Д-1/697-17/6006 (ср. ).

Що ж, така позиція має право на життя. Але давайте з’ясуємо, що з цього приводу думає Мінсоцполітики.

Позиція Мінсоцполітики

Спеціалісти «працеоплатного» відомства оперують практично тими ж самими нормами, що й МОЗ. Однак висновки з них роблять зовсім інші.

Так, працю сумісників оплачують на тих же умовах, що й основних працівників, якщо інше не встановлено окремими нормативними актами. Преміювання та надання матеріальної допомоги сумісникам здійснюється на загальних підставах, якщо інше не передбачено окремими нормативними актами або трудовим договором. До речі, із сумісником підписується окремий трудовий договір, не пов’язаний з трудовим договором за основним місцем роботи.

Що стосується об’єкта обговорення, то фахівці Міністерства дещо закрутили свою позицію, але наприкінці відповіли конкретно. На їх думку, допомога на оздоровлення «виплачується медичному або фармацевтичному працівникові згідно з наказом про надання чергової відпустки за поточний рік відповідно до затвердженого графіку* за основним місцем роботи (за місцем збереження трудової книжки працівника) у розмірі посадового окладу, затвердженого у штатному розписі закладу з урахуванням підвищень посадового окладу без урахування інших доплат і надбавок».

* Як скласти графік відпусток та оформити інші відпускні документи, читайте у статті «Документальне оформлення відпусток: графік, повідомлення, наказ» у наступному номері нашої газети.

Але вони тут же зауважили, що законодавчих обмежень щодо виплати «оздоровчої» допомоги медпрацівникам-сумісникам немає. Дійсно, ані постанова № 1298, ані Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення, затверджені спільним наказом Мінпраці і МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови № 308/519), не встановлюють жодних обмежень для виплати допомоги на оздоровлення працівникам-сумісникам.

Головний висновок Мінсоцполітики у тому, що таку допомогу можна виплачувати сумісникам на загальних підставах. Для цього необхідне відповідне рішення керівника медзакладу та наявність коштів у фонді заробітної плати.

Зауважимо, що такі роз’яснення фахівці Мінсоцполітики також надають не вперше. Так, зокрема, на сторінках нашого видання (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2016, № 24, с. 19) фахівець Міністерства розтлумачив, що матеріальна допомога на оздоровлення може бути виплачена як за основною посадою, так і за посадою, яку працівник займає на умовах сумісництва.

Також аналогічну позицію щодо медпрацівників, які працюють у закладах охорони здоров’я за сумісництвом, висловлено фахівцем Мінсоцполитики у газеті «Праця і зарплата», 2018, № 5, с. 15 (від 07.02.2018 р.): допомога на оздоровлення працівникам-сумісникам виплачується на загальних підставах у межах затвердженого для закладу фонду заробітної плати відповідно до п. 5.11 Умов № 308/519.

Ми, у свою чергу, більш схиляємось до позиції Мінсоцполітики. Дійсно, як було зазначено вище, жоден з нормативних документів не містить прямої заборони відносно виплати матдопомоги на оздоровлення працівникам-сумісникам. Тож, на наш погляд, виплата оздоровчих їм здійснюється на загальних підставах. При цьому головна умова тут — це закладені до кошторису установи (закладу) на відповідний бюджетний рік необхідні кошти для виплати такої допомоги або наявність економії фонду оплати праці.

Катерина ЖИЛЕНКО, економіст-аналітик

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі