Теми статей
Обрати теми

Щодо застосування законодавства з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування

Національне агентство України з питань державної служби
Лист від 14.06.2018 р. № 4470/10-18

<…>

Відповідно до пункту 4 Положення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2014 року № 500, НАДС надає роз’яснення щодо застосування законодавства з питань державної служби та служби в органах місцевого самоврядування.

Частиною третьою статті 26 Кодексу законів про працю України передбачено, що випробування не встановлюється при прийнятті на роботу, зокрема, переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади.

Статтею 27 Кодексу законів про працю України встановлено, що строк випробування при прийнятті на роботу, якщо інше не встановлено законодавством України, не може перевищувати трьох місяців, а в окремих випадках, за погодженням з відповідним виборним органом первинної профспілкової організації, — шести місяців.

До строку випробування не зараховуються дні, коли працівник фактично не працював, незалежно від причини.

Закон України «Про службу в органах місцевого самоврядування» (далі — Закон) регулює правові, організаційні, матеріальні та соціальні умови реалізації громадянами України права на службу в органах місцевого самоврядування, визначає загальні засади діяльності посадових осіб місцевого самоврядування, їх правовий статус, порядок та правові гарантії перебування на службі в органах місцевого самоврядування.

Згідно із частиною третьою статті 7 Закону на посадових осіб місцевого самоврядування поширюється дія законодавства України про працю з урахуванням особливостей, передбачених цим Законом.

Частиною шостою статті 10 Закону передбачено, що проведення конкурсу, випробування та стажування при прийнятті на службу в органи місцевого самоврядування здійснюється в порядку, визначеному законодавством України про державну службу.

Відповідно до статті 35 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» в акті про призначення на посаду суб’єкт призначення може встановити випробування з метою перевірки відповідності державного службовця займаній посаді із зазначенням його строку.

При призначенні особи на посаду державної служби вперше встановлення випробування є обов’язковим.

Випробування при призначенні на посаду державної служби встановлюється строком до шести місяців.

Разом з тим частиною третьою статті 3 Закону України від 10 грудня 2015 року № 889-VIII «Про державну службу» передбачено, що дія цього Закону не поширюється зокрема на посадових осіб місцевого самоврядування.

Враховуючи викладене, оскільки положеннями Закону передбачено встановлення випробування, на думку НАДС, при прийнятті на посади в органи місцевого самоврядування переможців конкурсного відбору може встановлюватись випробування з урахуванням строків, визначених статтею 27 Кодексу законів про працю України.

Окремо повідомляємо, що листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади мають лише роз’яснювальний (інформаційний) характер і не встановлюють правових норм.

Заступник Голови А. Заболотний

Коментар редакції

Чи можна застосувати при прийнятті на службу в ОМС випробування? — відповідає Нацдержслужба

У листі, що коментується, Нацдержслужба відповіла на наступне запитання: чи можна застосувати при прийнятті на посаду в органи місцевого самоврядування (далі — ОМС) випробування? Якщо так, то чи можливо при цьому використовувати порядок встановлення випробування для держслужбовців, передбачений ст. 35 Закону України «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889-VIII (далі — Закон № 889)?

Але перш ніж перейти до відповіді Нацдержслужби, пояснимо, у чому полягає суть даного питання.

Річ у тім, що відповідно до ч. 2 ст. 10 Закону України «Про службу в органах місцевого самоврядування» від 07.06.2001 р. № 2493-III (далі — Закон № 2493) проведення конкурсу, випробування та стажування при прийнятті на службу в ОМС здійснюється в порядку, визначеному законодавством України про державну службу. Зверніть увагу: маються на увазі нормативні акти, що були прийняті на виконання уже не чинного станом на сьогодні Закону України «Про державну службу» від 16.12.93 р. № 3723-XII (ср. ).

У той же час ст. 35 нині діючого Закону № 889 говорить про те, що держорган може встановити випробування з метою перевірки відповідності державного службовця займаній посаді із зазначенням його строку. Строк випробування при призначенні на посаду держслужби не може перевищувати шести місяців.

Але справа у тому, що п. 11 ч. 3 ст. 3 Закону № 889 передбачено, що дія цього Закону не поширюється на посадових осіб ОМС. Отже, як бути в даній ситуації? Чи можливо взагалі встановлювати для посадових осіб ОМС випробування при прийнятті їх на службу?

Відповідаючи на це запитання, фахівці Нацдержслужби рекомендують застосовувати загальні норми трудового законодавства, якими врегульований порядок встановлення випробувального строку. Так, зокрема, відповідно до ч. 1 ст. 27 Кодексу законів про працю України від 10.12.71 р. (далі — КЗпП) строк випробування при прийнятті на роботу, якщо інше не встановлено законодавством України, не може перевищувати трьох місяців, а в окремих випадках, за погодженням з відповідним виборним органом первинної профспілкової організації, — шести місяців.

При цьому випробування не встановлюється при прийнятті на роботу (ч. 4 ст. 26 КЗпП):

• осіб, які не досягли вісімнадцяти років;

• молодих робітників після закінчення професійних навчально-виховних закладів;

 молодих спеціалістів після закінчення вищих навчальних закладів;

• осіб, звільнених у запас з військової чи альтернативної (невійськової) служби;

• осіб з інвалідністю, направлених на роботу відповідно до рекомендації медико-соціальної експертизи;

• осіб, обраних на посаду;

переможців конкурсного відбору на заміщення вакантної посади;

• осіб, які пройшли стажування при прийнятті на роботу з відривом від основної роботи;

• вагітних жінок;

• одиноких матерів, які мають дитину віком до чотирнадцяти років або дитину з інвалідністю;

• осіб, з якими укладається строковий трудовий договір строком до 12 місяців;

• осіб на тимчасові та сезонні роботи;

• внутрішньо переміщених осіб.

Як бачимо, серед зазначених категорій працівників, є, зокрема, переможці конкурсного відбору на заміщення вакантної посади. Нагадаємо, що конкурс у системі служби в ОМС — процедура підбору кадрів на вакантні посади відповідно до рішення конкурсної комісії. Рішення про проведення конкурсу та його умови (вимоги до рівня освіти, досвіду роботи, знання державної мови тощо) приймає сільський, селищний, міський голова, голова районної, районної у місті, обласної ради за наявності вакантної посади в ОМС.

Але незважаючи на вищезазначене, вважаємо, що керівник ОМС все ж таки має право встановити випробування для посадової особи відповідно до норм ст. 27 КЗпП строком до 3 місяців. Крім того, така можливість передбачена Законом № 2493. Про це як раз і зазначають фахівці Нацдержслужби в листі, що коментується.

Також вважаємо за потрібне звернути вашу увагу на те, що згідно з ч. 1 ст. 26 КЗпП умова про встановлення випробування повинна бути обумовлена в розпорядженні сільського, селищного, міського голови про прийняття особи на відповідну посаду. Тобто, встановлюючи посадовій особі випробування, керівник ОМС повинен вказати про це в розпорядженні про призначення на посаду з обов’язковим зазначенням терміну такого випробування. Також немаловажним є і той факт, що з даним розпорядженням особа, яка приймається на посаду, повинна бути ознайомлена під підпис. Цим самим вона засвідчить факт своєї згоди із встановленням їй випробування.

Отже, рекомендацій Нацдержслужби доведеться дослухатися. Принаймні до прийняття нового Закону про службу в органах місцевого самоврядування (проект Закону від 30.03.2015 р. № 2489), який і досі, на жаль, все ще очікує свого часу.

Олександр ОСТАПЧУК, експерт з питань оплати праці

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі