Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Оновлено Порядок проведення перевірок публічних закупівель

Уряд врегулював порядок перевірок закупівель органами держфінконтролю. Зокрема, Порядок проведення перевірок державних закупівель приведено у відповідність до Закону від 21.12.2017 р. № 2265-VIII.

Це сталося завдяки постанові КМУ від 26.07.2018 р. № 659, яка чинна із 28.08.2018 р.

Список підстав для перевірки закупівель, що проводяться за письмовим рішенням керівника контролюючого органу або його заступника, доповнено такими:

• замовник не усунув порушення, визначене у висновку про результати моніторингу закупівлі, і таке порушення матиме негативний вплив для бюджетів, а також висновок не оскаржено до суду;

• виявлення під час моніторингу закупівлі порушень щодо невідповідності опублікованих в електронній системі закупівель (ЕСЗ) умов договору про закупівлю змісту тендерної пропозиції переможця процедури закупівлі за результатами аукціону (у тому числі ціни за одиницю товару) або ціни пропозиції учасника у разі застосування переговорної процедури закупівлі;

• замовник не усунув порушення, визначене у висновку, і таке порушення призвело до невиконання ним вимог Закону «Про публічні закупівлі», а також висновок не оскаржено до суду.

Склад, кількість посадових осіб органу держфінконтролю та строки проведення перевірки закупівель визначає орган держфінконтролю з урахуванням обсягу передбачених програмою перевірки питань у межах 20 робочих днів. Строки проведення перевірки закупівель, щодо яких здійснювався моніторинг закупівель, передбачений Законом «Про публічні закупівлі», визначається органом держфінконтролю в межах 10 робочих днів.

Під час перевірки закупівель проводиться документальна та/або фактична перевірка питань програми перевірки закупівель, а також аналіз інформації щодо проведення процедур закупівель, розміщеної в ЕСЗ, та інформації, що міститься в держреєстрах і базах даних, відкритих для доступу органу держфінконтролю.

Уряд встановив «вислужну» надбавку працівникам ПЗФУ

Кабмін постановою від 29.08.2018 р. № 686 затвердив Порядок виплати надбавки за вислугу років працівникам установ природно-заповідного фонду України (ПЗФУ), а також встановив щомісячну надбавку за вислугу років.

Дія цієї постанови поширюється на працівників спецадміністрацій природних та біосферних заповідників, національних природних парків, регіональних ландшафтних парків, ботсадів, дендрологічних та зоопарків, парків-пам’яток садово-паркового мистецтва ПЗФУ.

Надбавка за вислугу років виплачується керівним працівникам, професіоналам, фахівцям, техслужбовцям та робітникам установ ПЗФУ, які забезпечують і безпосередньо виконують природоохоронні, науково-дослідні, еколого-освітні, рекреаційні функції, а також функції з охорони навколишнього середовища, крім тих працівників, для яких нормативно-правовими актами встановлено інші умови та розміри виплати надбавок за стаж роботи.

«Вислужна» надбавка встановлюється у відсотках до посадового окладу залежно від стажу роботи в установах ПЗФУ:

понад 3 роки — 10 %;

понад 10 років — 20 %;

понад 20 років — 30 %.

Надбавка обчислюється виходячи з посадового окладу працівника без урахування інших надбавок і доплат виключно у межах фонду оплати праці, затвердженого в загальному та спеціальному фондах бюджету, або за рахунок власних доходів, отриманих від провадження госпдіяльності, та виплачується щомісяця за фактично відпрацьований час.

Постанова № 686 набула чинності 04.09.2018 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі