Теми статей
Обрати теми

Інформаційна сторінка

Проект Держбюджету-2019: мінзарплата та прожитковий мінімум

У законопроекті «Про Державний бюджет України на 2019 рік» (№ 9000) заплановано розміри соціальних стандартів на 2019 рік.

При цьому зверніть увагу! Зазначені розміри соціальних стандартів будуть поширюватися не на всіх бюджетників. Зокрема, у п. 10 Прикінцевих положень цього законопроекту передбачено: «Установити, що у 2019 році під час визначення посадових окладів та заробітної плати, грошового забезпечення працівників державних органів застосовується прожитковий мінімум, установлений для працездатних осіб станом на 1 січня 2018 року».

Планують посилити адмінвідповідальність за порушення ведення бухобліку

На офіційному порталі ВРУ (http://rada.gov.ua/) оприлюднено проект Закону України «Про основні засади діяльності органів державного фінансового контролю» (№ 9086).

Зокрема, законопроект пропонує:

• дозволити доступ до автоматизованих інформаційних і довідкових систем, реєстрів та банків даних, держателем (адміністратором) яких є державні органи або органи місцевого самоврядування;

• надати органам державного фінконтролю право на фото та відеофіксації процесу фінконтролю чи окремих дій під час його проведення;

• визначити підстави та особливості порядку проведення зустрічних звірок;

• передбачити кримінальну відповідальність за невиконання законних вимог та перешкоджання діяльності органу державного фінконтролю.

Також планується викласти у новій редакції ст. 1642 КУпАП, в якій передбачено відповідальність за порушення законодавства з фінансових питань:

• порушення встановлених законодавством вимог щодо організації та ведення бухобліку, складення та подання фінансової і бюджетної звітності, ведення касових операцій, а також несвоєчасне або неякісне проведення інвентаризації грошових коштів, матеріальних цінностей, інших активів і зобов’язань, — штраф від 80 до 160 нмдг;

• порушення встановлених законодавством порядку або строків зберігання первинних та зведених облікових документів, регістрів бухобліку, фінансової або бюджетної звітності — штраф від 100 до 200 нмдг;

• відсутність бухобліку, внесення недостовірних даних до первинних та зведених облікових документів, регістрів бухобліку, фінансової і бюджетної звітності — штраф від 200 до 300 нмдг.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі