Теми статей
Обрати теми

Подання Звіту по заборгованості зі сплати страхових коштів

У зв’язку з прийняттям постанови ФСС «Про деякі питання обліку заборгованості страхувальників зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування України» від 12.12.2018 р. № 28, форму та строки подання Звіту страхувальників по заборгованості зі сплати страхових коштів до ФСС було змінено.

Так, з І кварталу 2019 року страхувальники, в яких на звітну дату є заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов’язкове державне соцстрахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та/або на соцстрахування від нещасного випадку на виробництві та профзахворювання, мають подавати Звіт до відділень ФСС щоквартально в строк: до 10 квітня, 10 липня, 10 жовтня, 15 січня до повного погашення суми заборгованості.

Звіт складається наростаючим підсумком з початку року в гривнях з копійками, підписується керівником та головбухом, скріпляється печаткою.

Звіт подається на паперових носіях або надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У верхній частині поштового відправлення слід зробити позначку «Звіт» відповідно до вимог Порядку оформлення поштових відправлень з вкладенням матеріалів звітності, розрахункових документів і декларацій, затвердженого постановою КМУ від 28.07.97 р. № 799. Відправити Звіт потрібно не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання Звіту.

У разі зміни місцезнаходження, що пов’язане зі зміною адміністративно-територіальної одиниці у звітному періоді, звітність за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) страхувальник подає до ФСС, що відповідає новому місцезнаходженню.

Аспірантам відновили право на отримання стипендій

Кабмін своєю постановою «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати стипендій» від 13.03.2019 р. № 229 відновив право аспірантів закладів вищої освіти на отримання стипендій.

Нагадуємо, що з листопада 2018 року аспіранти були позбавлені такого права у зв’язку з прийняттям постанови КМУ «Про затвердження Порядку здобуття освітньо-творчого ступеня доктора мистецтва та навчання в асистентурі-стажуванні» від 24.10.2018 р. № 865. Це сталося через те, що зазначеною постановою у тексті Порядку призначення і виплати стипендій, затвердженого постановою КМУ від 12.07.2004 р. № 882, слово «аспірант» у всіх відмінках і формах числа замінили словом «асистент-стажист». Тому вийшло, що з 03.11.2018 р. аспіранти зникли із зазначеного Порядку та формально втратили право на отримання стипендії.

Тепер же Уряд своєю постановою № 229 повернув аспірантів до Прядку призначення і виплати стипендій: вони займають своє законне місце поряд із асистентами-стажистами. Причому постанова № 299 набрала чинності 21.02.2019 р., однак застосовувати її слід з 03.11.2018 р. Таким чином, право аспірантів на отримання стипендій відновлено заднім числом — за весь період його формальної відсутності.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі