Теми статей
Обрати теми

Щодо округлення посадових окладів перших заступників керівників самостійних структурних підрозділів державних органів

Міністерство соціальної політики України
Лист від 22.03.2017 р. № 382/0/208-19

Директорат норм та стандартів гідної праці Міністерства соціальної політики розглянув лист щодо округлення посадових окладів перших заступників керівників самостійних структурних підрозділів державних органів і в межах компетенції повідомляє.

Частиною третьою статті 5 Закону України «Про державну службу» (далі — Закон) визначено, що схема посадових окладів на посадах державної служби визначається щороку Кабінетом Міністрів України під час підготовки проекту закону про Державний бюджет України на наступний рік з урахуванням юрисдикції державних органів.

Схему посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2019 році затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 р. № 102 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо впорядкування структури заробітної плати працівників державних органів, судів, органів та установ системи правосуддя у 2019 році» (далі — Схема).

Пунктом 1 примітки до Схеми встановлено, що посадові оклади на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів визначаються шляхом множення мінімального розміру посадового окладу групи 9 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, який становить два розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня 2018 р., на відповідний коефіцієнт. У разі коли посадовий оклад визначено у гривнях з копійками, цифри до 4,99 відкидаються,; від 5 і вище — заокруглюються до 10 гривень (крім мінімального розміру посадового окладу групи 9).

Пунктом 4 примітки до Схеми визначено, що посадові оклади перших заступників керівників самостійних структурних підрозділів (група 4) установлюються на 3 відсотки нижче від посадового окладу керівника відповідного самостійного структурного підрозділу.

Отже, посадовий оклад, умовно, першого заступника керівника самостійного управління, служби, розраховується шляхом множення мінімального розміру посадового окладу групи 9 у державних органах, юрисдикція яких поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення, який становить два розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 1 січня 2018 р., на відповідний коефіцієнт (як приклад: 2,75 x 3524 = 9691 = 9690 грн.), який заокруглюється. Далі застосовуємо пункт 4 примітки до Схеми (9690 - 3 % = 9399 грн. 30 коп).

Враховуючи вищезазначене, посадовий оклад першого заступника складатиме: 9399 грн. 30 коп.

Водночас зазначаємо, що листи Міністерства не є нормативно-правовими актами. За своєю природою вони носять інформаційний, роз’яснювальний та рекомендаційний характер і не повинні встановлювати нових правових норм.

Генеральний директор Директорату норм та стандартів гідної праці Ю. Кузовой

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі