Теми статей
Обрати теми

Щодо порядку виплати соціальної стипендії

Міністерство соціальної політики України
Лист від 19.03.2019 р. № 515/0/111-19/20

Управління державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики розглянуло лист головного редактора газети «Оплата праці» щодо порядку виплати соціальної стипендії і повідомляє.

23.01.2019 Урядом прийнято постанову Кабінету Міністрів України № 44 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 17 червня 2015 р. № 423 і від 28 грудня 2016 р. № 1045», якою удосконалено порядок виплати соціальних стипендій, зокрема:

встановлено строки надання підтверджуючих документів на продовження виплати соціальних стипендій студентами з числа дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю I — III групи (6 місяців з дня видачі), та студентів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» (3 місяці з дня видачі);

затверджено право на виплату соціальної стипендії за минулий період (не більш як за 12 місяців), якщо несвоєчасне включення студента (курсанта) до списків студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію, відбулося не з його вини.

1. Якщо в період призначення студентам (курсантам) соціальних стипендій відповідно до підпунктів 10 або 11 пункту 4 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28 грудня 2016 р. № 1045, підтверджено право на продовження виплати стипендій відповідними довідками, стипендії виплачуються з місяця, що вказаний у довідці.

При цьому зазначені підтверджуючі документи слід надати уповноваженій особі закладу вищої освіти у визначені строки.

2. Виплата соціальної стипендії за минулий період (не більш як за 12 місяців) здійснюється, якщо заклад вищої освіти з технічних або інших причин несвоєчасно включив студента (курсанта) до списків студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію.

У наведеному прикладі виплату соціальної стипендії буде продовжено з місяця, що вказаний у довідці, — січня 2019 року.

При цьому студента буде внесено до списків студентів (курсантів), яким призначено соціальну стипендію, та виплачено соціальну стипендію у березні 2019 року за січень-березень поточного року.

Начальник Управління державної соціальної допомоги А. Харченко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі