Теми статей
Обрати теми

Техобслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання: за яким КЕКВ?

Шпаченко Володимир, експерт із фінансових питань
За яким КЕКВ здійснювати витрати на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання і профілактичне обслуговування сигналізаторів загазованості?

Вимоги до експлуатації систем газопостачання встановлюють Правила безпеки систем газопостачання, затверджені наказом Міністерства енергетики і вугільної промисловості України від 15.05.2015 р. № 285 (далі — Правила № 285).

Відповідно до п. 2.1 цих Правил технічне обслуговування — це системи обходів (оглядів), ремонтів, що дають можливість утримувати обладнання в справному стані. При технічному обслуговуванні здійснюються контроль за технічним станом, перевірка на загазованість, виявлення місць виходу газу, очищення, змащування, регулювання та інші операції з підтримки працездатності і справності системи газопостачання.

Система газопостачання є технічним комплексом, до складу якого входять:

• газопроводи і споруди на них;

• газовикористовуючі установки, резервуарні, групові і індивідуальні установки зріджених вуглеводневих газів, а також газифіковані житлові і громадські будівлі;

• газорегуляторні пункти і установки;

• вузли обліку газу;

• газифіковані промислові, сільськогосподарські та інші підприємства, котельні;

• засоби електрохімічного захисту від корозії;

• допоміжне технологічне обладнання, що забезпечує роботу системи газопостачання.

Відповідно до п. 8 п.п. 2.2.4 Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету, затвердженої наказом Мінфіну від 12.03.2012 р. № 333, витрати на технічне обслуговування та утримання в належному стані систем вуличного освітлення, внутрішніх і зовнішніх мереж тепло-, водо-, электро-, газопостачання і водовідведення здійснюються за КЕКВ 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)».

Таким чином, витрати на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання повинні здійснюватися за КЕКВ 2240.

Перевірка на загазованість також є невід’ємною частиною технічного обслуговування.

Рівень загазованості контролюють спеціальні пристрої — сигналізатори загазованості, які є невід’ємною частиною мережі газопостачання і забезпечують її безпечне функціонування.

У зв’язку з цим вважаємо, що витрати на профілактичне обслуговування сигналізаторів загазованості також повинні здійснюватися за КЕКВ 2240 як витрати на заходи з утримання в належному стані внутрішньої мережі газопостачання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі