Теми статей
Обрати теми

Підвищено оклади працівників держслужби зайнятості

Мінсоцполітики з метою упорядкування умов оплати праці працівників держслужби зайнятості наказом від 27.03.2019 р. № 440 внесло зміни до свого наказу «Про умови оплати праці працівників державної служби зайнятості» від 22.03.2017 р. № 447. У результаті підвищено посадові оклади працівників держслужби зайнятості (Центрального апарату); обласних, Київського та Севастопольського міських центрів зайнятості; районних, міських, районних у містах та міськрайонних центрів зайнятості, філій центрів зайнятості.

Відтепер найменший оклад фахівця II категорії районного/міського центру зайнятості (економіст, бухгалтер, юрисконсульт та ін.) складає 4600 грн. Порівняно з 2018 роком він зріс на 600 грн. (4600 - 4000).

Крім того, уточнено, що у 2019 році (як і в минулому) граничний розмір премії працівників не може перевищувати 100 % посадового окладу.

Наказ № 440 набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Субвенція на підвищення якості освіти

Кабмін постановою від 03.04.2019 р. № 319 затвердив Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення якості освіти, та здійснив розподіл обсягу такої субвенції у 2019 році.

Реалізація постанови дозволить спрямувати кошти на придбання:

• шкільних автобусів, у тому числі обладнаних місцями для дітей з особливими освітніми потребами;

• спецавтомобілів, призначених для надання додаткових психолого-педагогічних, корекційно-розвиткових послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру;

• персональних комп’ютерів та послуг з доступу до Інтернету закладів загальної середньої освіти.

Субвенція на оновлення матеріально-технічної бази ПТНЗ

Кабмін постановою від 10.04.2019 р. № 302 розподілив субвенцію з держбюджету місцевим бюджетам на модернізацію та оновлення матеріально-технічної бази ПТНЗ у 2019 році та вніс зміни до Порядку та умов надання зазначеної субвенції (постанова КМУ від 30.11.2016 р. № 925).

Зокрема, розширено перелік професій, за якими будуть створені на базі ПТНЗ навчально-практичні центри з підготовки робітників.

Так, професії «Електрозварник ручного зварювання. Електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах. Зварник» замінено на «Монтажник систем утеплення будівель», «Верстатник деревообробних верстатів», «Слюсар-ремонтник. Слюсар-інструментальник. Слюсар з механоскладальних робіт. Слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин та тракторів. Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів. Слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування».

Також з’явилася нова норма: у разі необхідності закупівлі малоцінних необоротних матеріальних активів під час придбання обладнання, матеріалів та устаткування зазначеними закладами видатки розвитку, визначені розподілом субвенції, можуть спрямовуватися на видатки споживання.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі