Теми статей
Обрати теми

Відпустка за ненормований робочий день директору ЗСО

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
Директор закладу загальної середньої освіти знаходиться у щорічній відпустці. Чи має право такий працівник на додаткову відпустку за ненормований робочий день? Якщо так, то якої тривалості додаткову відпустку можна йому надати?

Педагогічні і науково-педагогічні працівники мають право на користування подовженою оплачуваною відпусткою. Це передбачено ч. 1 ст. 54 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145-VIII.

Конкретну тривалість щорічної основної відпустки для педагогічних і науково-педагогічних працівників визначено у додатку до Порядку надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженого постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346 (далі — Порядок № 346). Для вказаних у цьому документі працівників установлено щорічну основну відпустку подовженої тривалості — 28, 42, 30* та 56 календарних днів.

* Щорічна основна відпустка тривалістю 30 календарних днів надається помічнику директора з режиму, черговому та старшому черговому з режиму загальноосвітнього навчального закладу для дітей, які потребують особливих умов виховання. На сьогодні такими закладами є школи соціальної реабілітації (ч. 2 ст. 9 Закону України «Про загальну середню освіту» від 13.05.99 р. № 651-XIV).

Також здебільшого педагогічні і науково-педагогічні працівники закладів освіти працюють в умовах ненормованого робочого дня.

Визначення терміна «ненормований робочий день» міститься у Рекомендаціях щодо порядку надання працівникам з ненормованим робочим днем щорічної додаткової відпустки за особливий характер праці, затверджених наказом Мінпраці від 10.10.97 р. № 7 (далі — Рекомендації № 7).

Так, ненормований робочий день — це особливий режим робочого часу, який встановлюється для певної категорії працівників у разі неможливості нормування часу трудового процесу. У разі потреби ця категорія працівників виконує роботу понад нормальну тривалість робочого часу (ця робота не вважається надурочною). Міра праці у цьому випадку визначається не тільки тривалістю робочого часу, але також колом обов’язків і обсягом виконаних робіт (навантаженням).

Відповідно до ст. 8 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР (далі — Закон про відпустки), працівникам з ненормованим робочим днем надається щорічна додаткова відпустка за особливий характер праці тривалістю до 7 календарних днів. Конкретна тривалість такої відпустки встановлюється колективним чи трудовим договором залежно від часу зайнятості працівника в цих умовах.

Тож давайте розберемося, чи має право директор закладу загальної середньої освіти (далі — ЗСО) на додаткову відпустку за ненормований робочий день.

Список посад, робіт та професій, на яких може застосовуватись ненормований робочий день, визначається у колективному договорі, угоді. Зазвичай такі списки є додатками до колективних договорів, угод.

При визначенні таких списків заклади освіти можуть керуватися орієнтовними переліками робіт, професій і посад працівників з ненормованим робочим днем, які затверджуються міністерствами або іншими центральними органами виконавчої влади за погодженням з відповідними галузевими профспілками (п. 6 Рекомендацій № 7).

На сьогодні у сфері освіти діє Галузева угода між Міністерством освіти і науки України та ЦК Профспілки працівників освіти і науки України на 2016 — 2020 роки, зареєстрована Мінсоцполітики України 15.12.2016 р. за № 31 (далі — Галузева угода). Згідно з п. 1.4 цієї Галузевої угоди її положення діють безпосередньо та поширюються на працівників закладів освіти, які перебувають у сфері дії сторін Галузевої угоди, і є обов’язковими для включення до колективних договорів.

При цьому у додатку 1 до Галузевої Угоди наведено Орієнтовний перелік посад працівників з ненормованим робочим днем системи Міністерства освіти і науки України, яким може надаватися додаткова відпустка.

У цьому Орієнтовному переліку вказані, зокрема, й посади керівників установ і організацій та їх заступників.

Отже, посада директора ЗСО, як керівника закладу освіти, має повне право потрапити у список посад працівників з ненормованим робочим днем, що міститься у додатку до колективного договору, угоди закладу освіти. А отже такий працівник має право на щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день.

Це підтверджують і фахівці Мінсоцполітики у листі від 26.04.2017 р. № 1296/01/101-17: щорічна додаткова відпустка може бути надана педагогічним працівникам, посади яких передбачені у додатку до колективного договору.

Зауважимо, що посада директора загальноосвітнього навчального закладу відноситься до педагогічних відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963.

Нагадаємо, що до появи такого підходу Мінсоцполітики роз’яснювало протилежне. Так, у листах від 10.09.2013 р. № 398/13/116-13 та від 08.11.2013 р. № 480/18/116-13 була наведена така думка фахівців працеоплатного відомства: не вбачається підстав надавати педагогічним працівникам понад щорічну основну відпустку тривалістю 42 (а також 28, 30 та 56) календарних дні щорічну додаткову відпустку за ненормований робочий день.

Радує те, що Мінсоцполітики врешті-решт змінило цю хибну думку на справедливу і вже не заперечує проти надання додаткової відпустки працівникам освіти із подовженою основною відпусткою.

Отже, ми з’ясували, що директор ЗСО має право на додаткову відпустку за ненормований робочий день. Тепер перейдемо до питання її тривалості.

Тут слід врахувати важливий момент.

ВАЖЛИВО!

Загальна тривалість щорічних основної та додаткових відпусток не може перевищувати 59 календарних днів (ч. 3 ст. 10 Закону про відпустки).

Цей припис особливо актуальний для педагогічних і науково-педагогічних працівників, тривалість щорічної основної відпустки для яких становить 56 календарних днів.

Провівши нескладні математичні розрахунки, отримаємо відповідь.

59 календарних днів загальної щорічної (основної та додаткових) відпустки - 56 календарних днів щорічної основної відпустки = 3 календарні дні щорічної додаткової відпустки.

Висновок: максимальна тривалість щорічної додаткової відпустки за ненормований робочий день для директора ЗСО складає 3 календарних дні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі