Теми статей
Обрати теми

Чи мають право працівники центру культури та дозвілля на отримання матеріальної допомоги?

Меренкова Світлана, головний бухгалтер і начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансово-господарського забезпечення Головного управління Держпраці у Харківській області
Чи мають право працівники міського центру культури та дозвілля на матеріальну допомогу на оздоровлення і для вирішення соціально-побутових питань у 2019 році? Якщо так, то у якому розмірі здійснюються зазначені виплати?

Відповідно до ч. 3 ст. 29 Закону України «Про культуру» від 14.12.2010 р. № 2778-VI працівники «культурних» закладів мають право на отримання:

допомоги на оздоровлення під час надання щорічної відпустки;

матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань;

• доплати за вислугу років.

Розмір та порядок надання зазначених виплат визначено постановою КМУ «Питання виплати працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань» від 09.12.2015 р. № 1026 (далі — постанова № 1026).

УВАГА!

На ці виплати мають право виключно ті працівники, які обіймають посади, зазначені в додатку до постанови № 1026, у державних і комунальних клубних закладах, парках культури та відпочинку, центрах (будинках) народної творчості, центрах культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрах.

При цьому у додатку до постанови № 1026 підкреслюється, що допомога на оздоровлення та матдопомога для вирішення соціально-побутових питань не виплачуються начальникам і працівникам підрозділів з фінансового, бухгалтерського, юридичного, господарського, матеріально-технічного забезпечення, режимно-секретного підрозділу, підрозділу з охорони праці та інших підрозділів, діяльність яких не віднесена до основних видів діяльності закладу.

Враховуйте: для отримання зазначених видів допомоги працівник повинен не лише обіймати посаду, що зазначена в додатку до постанови № 1026, а й працювати в закладах, визначених нормативно-правовими актами. Далі поговоримо про розмір допомоги.

«Оздоровча» допомога

Відповідно до п.п. 2 п. 2 постанови № 1026 допомогу на оздоровлення працівникам центру культури та дозвілля нараховують у розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати) при наданні щорічної відпустки. Така виплата є обов’язковою та надається одночасно з щорічною відпусткою. У разі поділу щорічної відпустки на частини, вона надається один раз до будь-якої частини за заявою працівника.

Інших уточнень із цього приводу немає. Тому працівникам центру культури та дозвілля належить допомога на оздоровлення в розмірі посадового окладу (ставки заробітної плати), встановленого при тарифікації. Припустимо, працівник працює на 0,5 або 0,75 ставки. Тоді «оздоровчу» допомогу йому слід нарахувати в розмірі 0,5 або 0,75 посадового окладу.

Допомога на «соцпобут»

Згідно з п.п. 3 п. 2 постанови № 1026 працівникам центру культури та дозвілля надається матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань у межах фонду оплати праці, затвердженого на відповідний рік, в розмірі до одного посадового окладу на рік (ставки заробітної плати).

Рішення про надання такої виплати у кожному конкретному випадку приймає керівник закладу виходячи з обставин, викладених у заяві працівника, а також за наявності достатніх коштів на здійснення такої виплати.

Матдопомога на «соцпобут» не має систематичного характеру, а є разовою виплатою, що надається працівнику в разі настання непередбачених обставин (наприклад, у разі скрутного матеріального становища, у зв’язку з тривалою хворобою, у зв’язку з родинними обставинами, на поховання тощо).

У зв’язку з тим, що матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань не є обов’язковою виплатою і виплачується лише за наявності коштів, умови виплати зазначеної допомоги, обставини, за яких вона виплачується, бажано визначати у відповідному Положенні або у колективному договорі.

Якщо ж коштів для здійснення зазначеної виплати недостатньо, вона може бути виплачена у меншому розмірі (див. лист Мінсоцполітики від 21.07.2015 р. № 409/13/116-15).

ВАЖЛИВО!

Працівникам центру культури та дозвілля, які не мають права на «оздоровчу» допомогу та матдопомогу на «соцпобут» згідно з постановою № 1026, може бути виплачена матдопомога, передбачена п.п. «б» п. 3 наказу Мінкультури «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основі Єдиної тарифної сітки» від 18.10.2005 р. № 745.

Тобто їм допустимо нарахувати матдопомогу, у тому числі і на оздоровлення, у сумі не більше ніж один посадовий оклад на рік (не бере участі в підрахунках матдопомога на поховання). Така допомога виплачується в межах фонду оплати праці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі