Теми статей
Обрати теми

Як враховувати квартальну премію при оплаті періоду відрядження

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
У жовтні 2019 року працівникам нарахована та виплачена премія за ІІІ квартал 2019 року. Один із них був у відрядженні в жовтні, другий — у листопаді. Як правильно врахувати квартальну премію при розрахунку середньої зарплати для оплати періоду відрядження?

Нагадаємо: згідно зі ст. 121 КЗпП працівникам (не держслужбовцям), які направлені в службове відрядження, оплата праці за виконану роботу здійснюється згідно з умовами, визначеними трудовим або колективним договором, і розмір такої оплати не може бути нижче середнього заробітку.

Це означає, що для оплати праці за період відрядження потрібно розрахувати суму середньої зарплати згідно з Порядком обчислення середньої заробітної плати, затвердженим постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100). Потім потрібно порівняти середньоденну зарплату з денним заробітком.

Якщо середня заробітна плата, розрахована за Порядком № 100, виявиться вищою за денний заробіток, то робочі дні за період відрядження потрібно оплачувати за такою середньою зарплатою.

Якщо денний заробіток виявиться вищим за середньоденну заробітну плату, то робочі дні за період відрядження оплачуються згідно з умовами, визначеними трудовим або колективним договором, тобто як звичайні робочі дні.

При цьому що стосується розрахунку «середньої», то слід враховувати, що згідно з абз. 1 п. 3 Порядку № 100 премії включаються в заробіток того місяця, на який вони припадають згідно з розрахунковою відомістю на заробітну плату. А ось квартальні премії, а також премії, нараховані за триваліший проміжок часу, включають до заробітку в частині, що відповідає кількості місяців у розрахунковому періоді.

Тобто при розрахунку середньої зарплати за 2 місяці квартальна премія, яка виплачена в розрахунковому періоді, враховується в частині 2/3 від нарахованої суми, а саме шляхом додавання до зарплати кожного місяця розрахункового періоду 1/3 від нарахованої суми квартальної премії. Це підтверджують і фахівці Мінсоцполітики у листі від 09.09.2019 р. № 1288/0/206-19 (див. «Оплата праці», 2019, № 18, с. 9).

ВАЖЛИВО!

Слід враховувати, чи входить місяць виплати премії до розрахункового періоду.

Давайте розберемося із кожним працівником окремо.

Обом працівникам премію за ІІІ квартал 2019 року виплатили у жовтні цього року. Різниця лише в місяці відрядження.

img 1

Розрахунковий період: серпень — вересень 2019 року.

Оскільки квартальна премія виплачена у жовтні (тобто в місяці, який не включається до розрахункового періоду), то її суму не включають до розрахунку середнього заробітку при оплаті жовтневого відрядження.

При цьому зазначена сума повинна враховуватись при розрахунку денного заробітку у жовтні 2019 року.

img 2

Розрахунковий період: вересень — жовтень 2019 року.

Квартальна премія нарахована у жовтні — місяці, який входить до розрахункового періоду. Тому її сума враховується при визначенні «середньої». При цьому брати слід 2/3 суми премії.

Наприклад, у жовтні 2019 року працівнику була нарахована та виплачена премія за ІІІ квартал 2019 року в розмірі 2700 грн.

Необхідно взяти 2/3 суми премії:

2700 : 3 х 2 = 1800 грн.

Цю суму слід включити до середнього заробітку при розрахунку оплати днів відрядження у листопаді.

При цьому якщо розрахунковий період відпрацьований не повністю, то суму премії включають у розрахунок пропорційно відпрацьованим дням.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі