Теми статей
Обрати теми

Підвищено оклади науково-педагогічних працівників

Кабмін постановою «Про підвищення посадових окладів науково-педагогічних працівників» від 23.01.2019 р. № 36 встановив, що посадові оклади науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти державної та комунальної форми власності, перелік посад яких затверджено постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, підвищуються на 11 %.

Постанова № 36 набрала чинності 30.01.2019 р. та застосовується з 01.01.2019 р.

Детальніше про зазначене підвищення читайте у наступному номері нашого журналу.

Змінено порядок виплати соціальних стипендій студентам

Кабмін постановою від 23.01.2019 р. № 44 вніс зміни до постанов КМУ «Про затвердження Положення про Міністерство соціальної політики України» від 17.06.2015 р. № 423 і «Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів» від 28.12.2016 р. № 1045.

Цими змінами, зокрема:

• розширено категорії отримувачів соцстипендій, надано право на отримання соцстипендій усім учасникам бойових дій, у тому числі особам, визнаним постраждалими учасниками Революції Гідності, особам з інвалідністю внаслідок війни та учасникам здійснення заходів із забезпечення нацбезпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях та їхнім дітям, які є студентами вищих закладів освіти;

• скасовано вікове обмеження (23 роки) учасникам бойових дій при наданні соцстипендії;

• встановлено строки надання підтверджувальних документів на продовження виплати соцстипендій студентами з числа дітей з інвалідністю, осіб з інвалідністю І – ІІІ групи, та студентів із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сімʼям»;

• затверджено право на виплату соцстипендії за минулий період, якщо несвоєчасне включення студента (курсанта) до списків студентів (курсантів), яким призначено соцстипендію, відбулося не з його вини тощо.

Деталі заборони «бюджетних депозитів» для місцевої влади

Кабмін не планує повністю забороняти місцевим органам влади зберігати кошти територіальних громад на банківських депозитах.

Про це сказала у коментарі УНІАН міністр фінансів Оксана Маркарова. Вона пояснила, що місцеві органи влади мають у своєму розпорядженні кошти від податкових надходжень та спецфонду. «Коли ми говоримо про те, щоб не розміщувати кошти на депозитах, ми говоримо виключно про кошти загального фонду місцевих бюджетів. Це податкові надходження та трансферти, які мають піти на фінансування потреб громади», — сказала Маркарова. За її словами, є багато прикладів, коли місцева влада зберігає кошти на депозитах більше року, а не використовує на фінансування потреб громади.

«Ми зараз доопрацьовуємо рішення з усіма зацікавленими сторонами. Найближчим часом його опублікуємо. Спеціальний фонд ми навіть не вносили», — додала Маркарова.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі