Теми статей
Обрати теми

Щодо механізму звітування за використаний аванс

Державна казначейська служба України
Лист від 10.12.2018 р. № 16-10-08/20537

Державна казначейська служба України з урахуванням листа Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 26.10.2018 р. № 7/15.2/11532-18 щодо механізму звітування за використаний аванс в межах компетенції повідомляє.

Відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27.12.2001 р. № 1764, замовник перераховує підряднику аванс, якщо це передбачено договором (контрактом). Розмір авансу не може перевищувати 30 відсотків вартості річного обсягу робіт. Підрядник зобов’язується використати одержаний аванс на придбання і постачання необхідних для виконання робіт матеріалів, конструкцій, виробів протягом трьох місяців після одержання авансу. По закінченні тримісячного терміну невикористані суми авансу повертаються замовнику. Порядок надання авансу, його використання та умови повернення обумовлюються договором підряду.

Звітування про цільове використання авансу, отриманого на придбання будівельних матеріалів, виробів та конструкцій, необхідних для виконання робіт і вартість яких включається до вартості будівельних робіт, можливо здійснювати на підставі примірних форм первинних облікових документів у будівництві № КБ-2в «Акт приймання виконаних будівельних робіт».

Обґрунтуванням вартості придбання будівельних матеріалів, виробів та конструкцій можуть слугувати рахунки та накладні на відпуск товарно-матеріальних цінностей, що придбавалися для виконання будівельних робіт у звітному періоді.

Слід зауважити, що типові форми № КБ-2в призначені для обліку обсягів та обґрунтування вартості виконаних будівельних робіт у звітному періоді на об’єкті, яка визначається відповідно до Правил визначення вартості будівництва ДСТУ Б Д.1.1-1:2013. При цьому витрати на придбання матеріальних ресурсів без зазначення витрат на їх встановлення у проектному положенні ДСТУ Б Д.11-1:2013 не передбачаються.

Перший заступник Голови В. Дуда

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі