№7

Бюджетна бухгалтерія, лютий, 2019/№ 7 Інші номери журналу ›
  • Діяльність закладів спецосвіти спортпрофілю із спецумовами навчання: є зміни Кабмін постановою від 06.02.2019 р. № 73 вніс зміни до деяких своїх постанов, що сприятимуть удосконаленню діяльності закладів спеціалізованої освіти спортивного профілю із специфічними умовами навчання.
  • Щодо механізму звітування за використаний аванс Лист від 10.12.2018 р. № 16-10-08/20537
  • Щодо надання інформації про попередню оплату розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів за капітальними видатками з 18.12.2018 р. Лист від 17.01.2019 р. № 16-04-04/1193
  • Авансуємо капітальні видатки по-новому: Казначейство пояснило, що й до чого «Гроші вперед, вранці — гроші, ввечері — стільці…» — ця популярна фраза не втрачає свої актуальності майже 100 років. Та й навряд чи колись втратить… Справді, який продавець (підрядник) не хоче отримати оплату за свій товар (роботи, послуги) повністю і наперед. Така форма оплати — дуже приваблива, але тільки для однієї сторони, і досить ризикована — для другої. Тож варто 10 разів подумати, перш ніж погоджуватися на такі умови співпраці. І особливо обачним слід бути, коли йдеться про бюджетні кошти. Саме тому законодавець передбачив низку обмежень щодо здійснення попередньої оплати розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів. І насамперед це стосується вимог добре відомої постанови № 117. З огляду на ці обмеження, знайти надійного постачальника (підрядника) для бюджетної установи і раніше було нелегко. А після недавніх новацій це завдання стало ще складнішим. Але чи такий страшний чорт, як його малюють? Що й до чого, пояснили фахівці Держказначейської служби.
  • Продаж металобрухту фізособі: чи законно Підкажіть, будь ласка, чи може бюджетна установа реалізувати металобрухт фізичній особі? Якими нормативними документами треба керуватися при реалізації металобрухту? Чи обов’язково розміщувати оголошення щодо продажу металобрухту на сайті www.prozorro.sale?
  • Кваліфікаційні критерії для учасників: як встановити та підтвердити Одним із ключових моментів, як під час проведення відкритих торгів, так і під час застосування переговорної процедури, є встановлення замовниками кваліфікаційних критеріїв та визначення способу їх документального підтвердження учасниками процедур закупівель. Як замовникам прописати ці вимоги в тендерній документації? Чи існують будь-які вимоги щодо оформлення таких документів? Пропонуємо до вашої уваги практичні поради з відповідями на ці запитання.
  • Зміна ціни на газ: документальне підтвердження і не тільки За результатами проведення аукціону відкритих торгів 27.12.2018 р. переможцем обрано постачальника з найменшою ціною — 9087 грн./тис. куб. м. Договір постачання газу укладено з новим постачальником 17.01.2019 р., який буде постачати газ з 01.02.2019 р. У січні 2019 року газ постачав попередній постачальник згідно з пролонгованим у розмірі 20 % договором. Після того як був укладений договір, постачальник надіслав замовнику 3 листи (від 18.01.2019 р., від 21.01.2019 р. та від 25.01.2019 р.) про наміри укласти додаткові угоди щодо зміни ціни до 10 %. На підтвердження коливання ціни постачальник додав: — довідку Асоціації газових трейдерів України про середню ринкову ціну газу природного станом на 08.01.2019 р.; — довідку Торгово-промислової палати інформаційного характеру про ціну на газ з 01.01.2019 р.; — експертний висновок Торгово-промислової палати про ціну газу на європейських хабах до кордону України станом на 08.01.2019 р. Поясніть, будь ласка, який орган та які довідки є документальним підтвердженням коливання ціни? Які дати повинні бути зазначені в таких довідках? Від якої дати відслідковувати коливання ціни товару на ринку: від дати аукціону чи від дати договору? Як діяти замовнику, якщо постачальник погрожує не завести ліміти на газ на лютий 2019 року у разі непідписання додаткових угод?
  • «Невмиручі» трудові книжки: порція актуальних роз’яснень На сьогодні трудові книжки продовжують залишатися своєрідним свідоцтвом кар’єрного шляху працівника. А тому кожному роботодавцеві, як і раніше, важливо знати, як їх оформляти, обліковувати і зберігати. Про те, як це робити правильно, ми зараз і поговоримо.
  • Держслужбовцю час на пенсію, але він на «лікарняному»: коли звільнити? Держслужбовцю (чоловіку) 12.02.2019 р. виповнилося 65 років, але з 05.02.2019 р. по 13.02.2019 р. він перебував на лікуванні в стаціонарному відділенні лікарні. Коли його можна звільнити з держслужби? Як бути в такому разі з оплатою лікарняного?
  • Підвищення окладів науково-педагогічним працівникам ЗВО на 11%: чи враховувати для коригування «середньої» Викладачу закладу вищої освіти III — IV рівнів акредитації надано щорічну відпустку з 18.02.2019 р. на 14 календарних днів. З 01.01.2019 р. посадовий оклад зазначеного працівника було підвищено двічі, у тому числі на 11 % згідно з постановою КМУ від 23.01.2019 р. № 36. Чи потрібно заробіток, який враховують при розрахунку відпускних, коригувати на коефіцієнт підвищення окладу? Якщо так, то чи враховувати при розрахунку коефіцієнта 11-відсоткове підвищення окладу з 01.01.2019 р.?
  • Доплата за науковий ступінь лікарю-анестезіологу Лікар-анестезіолог лікарні має науковий ступінь кандидата медичних наук за спеціальністю «Гематологія та трансфузіологія». Чи має він право на доплату за наявність наукового ступеня кандидата наук?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі