Теми статей
Обрати теми

Оновлено форму паспорта бюджетної програми

Форму паспорта бюджетної програми викладено в новій редакції завдяки наказу Мінфіну від 21.12.2018 р. № 1083.

Уточнено, що головні розпорядники коштів держбюджету оприлюднюють шляхом розміщення на своїх офіційних сайтах паспорти бюджетних програм на поточний бюджетний період (включаючи зміни до паспортів) протягом трьох робочих днів з дня затвердження таких документів та звіти про виконання паспортів бюджетних програм за звітний бюджетний період протягом трьох робочих днів після подання зведеної річної бюджетної звітності.

Також викладено у новій редакції форму звіту про виконання паспорта бюджетної програми, але вона запрацює з 01.01.2020 р.

Верифікація та моніторинг держвиплат

Кабмін підтримав законопроект «Про верифікацію та моніторинг державних виплат», який розробив Мінфін.

Законопроект дозволить:

• врегулювати всі правові та організаційні засади проведення верифікації:

• визначити права та завдання Мінфіну при проведенні верифікації, етапи її проведення тощо;

• підвищити ефективність держвиплат.

Як свідчить досвід інших країн, не за призначенням може розподілятися до 30 % коштів, передбачених на соцвиплати. Тому Мінфін з 2016 року проводить комплексний моніторинг та аналіз держвидатків на соцпідтримку населення.

За інформацією Мінфіну (www.minfin.gov.ua).

Кабмін заборонив місцевій владі розміщувати вільні кошти на депозитах

Кабмін на засіданні 23.01.2019 р. схвалив проект постанови, якою до кінця 2019 року заборонив місцевій владі розміщувати вільні кошти місцевих бюджетів на депозитах.

Як пояснюють в Уряді, значна частина місцевих рад протягом 2018 року не використовували бюджетні кошти в повному обсязі, а розмістили їх на рахунки. Але в такому випадку гроші не працюють на користь громад. Також у Кабміні запевнили, що реалізація цього документа не вплине на ринкове середовище, на забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання, громадян та держави, розвиток регіонів, ринок праці, громадське здоров’я та навколишнє середовище.

Діяльність держсоцінспекторів

Кабмін постановою від 16.01.2019 р. № 18 вніс зміни до Положення про головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора.

Документом передбачено в об’єднаних територіальних громадах право уповноваженої особи виконавчих органів сільських, селищних, міських рад ОТГ складати та передавати до відповідного органу соцзахисту населення акти обстеження матеріально-побутових умов сім’ї для призначення (відновлення) державної соціальної допомоги/соцвиплат.

Також доповнено перелік повноважень соціальних інспекторів щодо здійснення контролю за правильністю надання тимчасової держсоцдопомоги непрацюючій особі, яка досягла загального пенсійного віку, але не набула права на пенсійну виплату.

Крім того, постановою передбачено право головного державного соціального інспектора та державного соціального інспектора проводити вибіркові перевірки правильності складання уповноваженими особами виконавчих органів сільських, селищних, міських рад ОТГ актів обстеження матеріально-побутових умов сім’ї, а також проводити заходи щодо повернення надміру виплачених коштів держсоцдопомоги.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі