№4

Бюджетна бухгалтерія, січень, 2019/№ 4 Інші номери журналу ›
  • Оновлено форму паспорта бюджетної програми Форму паспорта бюджетної програми викладено в новій редакції завдяки наказу Мінфіну від 21.12.2018 р. № 1083.
  • Про перенесення робочих днів у 2019 році Розпорядження від 10.01.2019 р. № 7-р
  • Щодо деяких питань оплати праці працівників закладів охорони здоров’я Лист від 13.11.2018 р. № 10.1-13/3208/30209
  • Щодо оплати праці сумісників Лист від 19.01.2018 р. № 1661/0/101-18 (витяг)
  • Електрична енергія: новації 2019 року Початок цього матеріалу наведено у спецвипуску № 4/1 до цього номера журналу «Бюджетна бухгалтерія». Ми продовжуємо розглядати ситуації, пов’язані із закупівлею електроенергії.
  • Ремонт авто буває різний, а порядок обліку — єдиний Службовий автомобіль нашої бюджетної установи потребує ремонту. Зокрема, плануємо провести ремонт відразу п’яти базових агрегатів. При цьому заміна жодного із них не передбачається. З огляду на це, виникло запитання щодо класифікації таких ремонтних робіт. До якого виду ремонту (капітального чи поточного) належать ці роботи? Який порядок відображення таких операцій в бухобліку?
  • «Я спитав у ясеня…», або Багаторічні насадження як об’єкт нерухомого майна До нашої селищної ради звернулась фізична особа (особа 1) із заявою про надання в оренду земельної ділянки для ведення садівництва. Наразі цією земельною ділянкою володіє на праві оренди інша фізична особа (особа 2). Особою 2 на зазначеній ділянці було закладено багаторічні плодові насадження, що відповідає вимогам ст. 35 Земельного кодексу України. Між особами 1 та 2 було укладено договір купівлі-продажу вищезгаданих насаджень. Особа 2 звернулась із заявою про розірвання договору оренди на цю земельну ділянку. Враховуючи, що згідно з ч. 4 ст. 5 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» речові права на рослини та їх обтяження не підлягають державній реєстрації, просимо надати роз’яснення — чи підпадає ця обставина під винятки, встановлені ч. 2 ст. 134 Земельного кодексу щодо продажу права на таку земельну ділянку на конкурентних засадах?
  • Сертифікація педагогічних працівників: перше знайомство У 2019 році у нашій країні розпочинається сертифікація педагогічних працівників. Першими її пройти зможуть вчителі початкових класів. Що представляє собою процес сертифікації педагогів? Як буде реалізовано його механізм? Що вчитель отримає за результатами сертифікації? Відповіді на ці та інші запитання ви знайдете у нашій сьогоднішній статті.
  • «Вислужна» надбавка соцробітникам та психологам установ соцзахисту: з якої дати встановлювати? З 18.01.2019 р. соціальні робітники та психологи установ соціального захисту населення здобули право на надбавку за вислугу років. У зв’язку з цим виникли запитання. 1. Якщо соціальний робітник територіального центру соціального обслуговування (6-й тарифний розряд за ЄТС) станом на 18.01.2019 р. має стаж роботи на цій посаді більше 20 років, чи можна йому встановити надбавку у максимальному розмірі? Якщо так, то з якої дати проводити нарахування? 2. Станом на 18.01.2019 р. стаж роботи соціального робітника терцентру (6-й тарифний розряд за ЄТС) складає 9 років. 23.01.2019 р. соцробітник досяг стажу роботи на цій посаді 10 років. Його посадовий оклад підвищується за роботу у шкідливих та важких умовах праці на 15 %. З якої дати встановлювати надбавку за вислугу років за відповідний стаж роботи? Як правильно її розрахувати: від окладу з урахуванням підвищення чи від «чистого» окладу?
  • Календар бухгалтера на лютий 2019 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі