Теми статей
Обрати теми

Чи мають право керівні працівники консультативно-діагностичного відділення на надбавку за вислугу років?

Гавриленко Лідія, головний спеціаліст з питань соціально-економічного захисту ЦК Профспілки працівників охорони здоров`я України
Міське консультативно-діагностичне відділення надає вторинну медичну допомогу в амбулаторно-поліклінічних умовах і обслуговує 17000 чоловік дорослого населення, а також залучається до консультування хворих у спеціалізованих міських центрах. У зв’язку зі зміною штатного розпису змінено назву посади керівника цього відділення та встановлено, що ним є генеральний директор. Відповідно й змінено назви посад його заступників з числа лікарів на «медичний директор» та «заступник генерального директора». Чи можна консультативно-діагностичне відділення назвати поліклінікою? Чи мають право керівні працівники цього відділення на надбавку за вислугу років? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

У п. 1.2 наказу МОЗ «Про затвердження переліків закладів охорони здоров’я, лікарських, провізорських посад, посад молодших спеціалістів з фармацевтичною освітою, посад професіоналів у галузі охорони здоров’я та посад фахівців у галузі охорони здоров’я у закладах охорони здоров’я» від 28.10.2002 р. № 385 (далі — наказ № 385) затверджено Перелік амбулаторно-поліклінічних закладів охорони здоров’я та посад медичних і фармацевтичних працівників, у якому передбачено заклад охорони здоров’я — поліклініку.

До цього Переліку надані Пояснення (додаток до наказу № 385), у п. 3 яких визначено, що поліклініка є амбулаторно-поліклінічним закладом, що надає медичну допомогу хворим з багатьох лікарських спеціальностей як у закладі, так і вдома. Поліклініка може функціонувати як самостійний заклад охорони здоров’я, так і у складі лікарні як поліклінічний структурний підрозділ. Ураховуючи, що консультативно-діагностичне відділення надає вторинну медичну допомогу в амбулаторно-поліклінічних умовах і обслуговує 17000 чоловік дорослого населення району, а також залучається до консультування хворих у спеціалізованих міських центрах, його можна назвати «Поліклінічне консультативно-діагностичне відділення».

Посади «генеральний директор» та «директор» передбачені у Переліку лікарських посад у закладах охорони здоров’я, затвердженому наказом № 385.

Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення затверджені спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови). Пунктом 2.2.1 цих Умов також передбачені зазначені посади: генеральний директор та директор.

Право на виплату надбавки за вислугу років для медичних працівників передбачено постановою КМУ «Про затвердження Порядку виплати надбавки за вислугу років медичним та фармацевтичним працівникам державних та комунальних закладів охорони здоров’я» від 29.12.2009 р. № 1418 (далі — Порядок № 1418).

Пунктом 3 цього Порядку визначено категорії персоналу державних та комунальних закладів охорони здоров’я, на яких поширюється його дія, зокрема — керівники закладів охорони здоров’я та їх заступники з числа лікарів.

До стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за вислугу років, включають час роботи у будь-яких державних та комунальних установах, закладах та організаціях незалежно від підпорядкування на посадах, визначених у п. 3 Порядку № 1418, за умови, що оплата праці таких працівників здійснюється відповідно до умов оплати праці медичних працівників державних та комунальних закладів охорони здоров’я (п. 4 Порядку № 1418).

З огляду на зазначене, керівники закладів охорони здоров’я — генеральний директор, директор та його заступники з числа лікарів мають право на встановлення та виплату надбавки за вислугу років.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі