Теми статей
Обрати теми

Працівникам музеїв підвищать тарифні розряди

КМУ постановою від 19.06.2019 р. № 612 вніс зміни у додаток 2 до постанови КМУ «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 30.08.2002 р. № 1298.

Завдяки цьому посадові оклади працівників музеїв та заповідників виділили в окремий розділ — ХL.

Посадові оклади керівних, наукових працівників та фахівців національних музеїв та заповідників залишаються на попередньому рівні.

А от працівники інших закладів (що не мають статусу національних) з 01.01.2020 р. отримають підвищені тарифні розряди.

Посада

Тарифний розряд

до 01.01.2020 р.

з 01.01.2020 р.

Керівні працівники

Генеральний директор, директор (завідувач) установи (закладу), головні: інженер, зберігач фондів, художник, архітектор, завідувач філіалу, учений секретар

національні

16 — 20

інші заклади

12 — 16

15 — 18

Завідувачі структурних підрозділів (відділу, центру, лабораторії, архівосховища, сектору, інших служб); головні фахівці основної діяльності

національні

14 — 18

інші заклади

9 — 14

12 — 16

Наукові працівники, фахівці

Науковий співробітник, фахівець

національні

12 — 17

інші заклади

8 — 17

10 — 16

Художник-реставратор, реставратор

національні

12 — 16

інші заклади

8 — 12

9 — 15

Українські вчителі в закордонних школах: затверджено положення про конкурс

МОН своїм наказом від 21.05.2019 р. № 688 затвердив Положення про проведення конкурсу з відбору педагогічних працівників, які направляються для роботи у закладах загальної середньої освіти за кордоном. Цей документ діє з 12.07.2019 р.

Метою конкурсу є відбір педпрацівників, яких направлять до закладів загальної середньої освіти за кордоном для викладання предметів українською мовою, що сприятиме підвищенню рівня знань учнів з української мови, літератури, історії, географії України тощо, а також рівня обізнаності з надбаннями української культури, з традиціями та звичаями.

Строк для подання документів — не менше 20 календарних днів із дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу на офіційному веб-сайті МОН.

До речі, такий конкурс уже оголошено*: відбирають 3 учителів для роботи у Ризькій українській середній школі. Документи приймаються до 02.08.2019 р.

* mon.gov.ua/ua/news/ogolosheno-konkurs-z-vidboru-pedagogiv-dlya-roboti-u-20192020-navchalnomu-roci-u-rizkij-ukrayinskij-serednij-shkoli-de-predmeti-vikladayutsya-ukrayinskoyu

Кваліфікаційні вимоги до учасників конкурсу:

• вільне володіння державною мовою;

• відповідна педагогічна освіта та/або професійна кваліфікація педпрацівника;

• досвід педагогічної роботи не менше 5 років викладання навчального предмета, визначеного у наказі МОН про проведення конкурсу.

Держпраці оновлять, а інспекторам повернуть їх право на перевірки в будь-який час

Головне управління Держпраці у Харківській області на власному сайті (www.kh.dsp.gov.ua) повідомило, що з 2020 року на роботодавців чекають суттєві зміни в законодавстві про працю. Їх уже оформили у законопроекті «Про безпеку праці та здоров’я працівників». Документ напрацьовують спільно Уряд та профспілки. Перше засідання робочої групи, яка розглянула і опрацювала первинну редакцію зазначеного законопроекту, відбулося 04.07.2019 р.

Основні положення законопроекту направлені на охорону праці. Але разом із ними внесуть й зміни до КЗпП.

Вони стосуються, зокрема, повноважень Держпраці та інспекторів праці.

Наведемо декілька із цікавих норм, котрі хочуть прописати в КЗпП:

1. Центральні та місцеві органи виконавчої влади, ОМС здійснюватимуть контроль за додержанням законодавства про працю на підприємствах, в установах і організаціях, що перебувають у їх функціональному підпорядкуванні. Виняток — органи доходів і зборів, які мають право контролювати на всіх підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форм власності та підпорядкування додержання податкового законодавства при нарахуванні та виплаті всіх сум, що належать працівникам.

2. Оновлять Держпраці і, як наслідок, з’явиться центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпеки праці та здоров’я працівників.

3. Визначать і основні права інспекторів праці:

• безперешкодно, без попереднього повідомлення в будь-який час відвідувати виробничі, службові та адміністративні приміщення юридичних осіб незалежно від форми власності, виду діяльності, господарювання, фізичних осіб, які використовують найману працю, а також робочі місця працівників, розташовані поза цими приміщеннями, для проведення інспекційних відвідувань з питань, що належать до їх компетенції;

• доступу до будинків, приміщень, споруд та інших об’єктів, у яких перебувають фізичні особи, стосовно яких є достатньо підстав вважати, що вони виконують трудові обов’язки, або до них застосовується примусова праця;

• ознайомлюватися з оригіналами та отримувати копії нормативних актів роботодавця, колективних угод, колективних або трудових договорів, відомостей, книг, реєстрів та інших документів, ведення яких передбачено законодавством про працю, що використовуються роботодавцем з питань, віднесених до компетенції інспектора праці.

4. Заходи державного контролю за додержанням законодавства про працю здійснюватимуть у формі інспекційних відвідувань та/або невиїзних інспектувань.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі