Теми статей
Обрати теми

Премія до профсвята: чи включати до «середньої» та МЗП?

Меренкова Світлана, головний бухгалтер і начальник відділу бухгалтерського обліку та фінансово-господарського забезпечення Головного управління Держпраці у Харківській області
Бюджетна установа у липні 2019 року виплатила своїм бухгалтерам премію з нагоди святкування Дня бухгалтера. Чи бере участь ця виплата в розрахунку середньої заробітної плати для обчислення відпускних та лікарняних? Чи включати її в мінімальну заробітну плату або нараховувати «зверху»? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Перш ніж відповісти на поставленні запитання, нагадаємо, що конкретні умови, порядок та розміри преміювання працівників установа визначає самостійно у положенні про преміювання*. Цей документ зазвичай оформлюють як додаток до колективного договору. За відсутності колдоговору затверджують окреме положення про преміювання та погоджують його з профспілковим комітетом. Преміювання працівників проводиться у межах фонду заробітної плати, затвердженого в кошторисах доходів і видатків.

* Детальніше про «преміювальне» положення ви можете прочитати у журналі «Бюджетна бухгалтерія», 2017, № 17-18, с. 28. — Прим. ред.

Отже, правила преміювання працівників до святкових і ювілейних дат мають бути прописані або в колективному договорі, або в положенні про преміювання.

Також нагадаємо, що не всі бюджетні установи можуть виплачувати своїм бухгалтерам премію до професійного свята. Так, наприклад, така премія не може бути нарахована та виплачена бухгалтерам-держслужбовцям.

Далі розглянемо, чи включається «святкова» премія до середньої заробітної плати для оплати часу відпустки та тимчасової непрацездатності, а також з’ясуємо, яким чином слід враховувати таку премію у мінімальній заробітній платі (далі — МЗП): «зверху» чи «всередині».

Відпускні

Обчислення середньої зарплати для розрахунку відпускних здійснюється відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою КМУ від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100).

Так, сума відпускних розраховується шляхом множення середньоденної зарплати на кількість календарних днів відпустки. Середньоденна заробітна плата, у свою чергу, обчислюється шляхом ділення сумарного заробітку за розрахунковий період на відповідну кількість календарних днів такого періоду (п. 7 Порядку № 100).

Розрахунковим періодом для обчислення середньої зарплати для оплати часу відпустки є останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання такої відпустки (п. 2 Порядку № 100).

Працівнику, який відпрацював менше року, середня зарплата обчислюється виходячи з виплат за фактичний час роботи, тобто з першого числа місяця після оформлення на роботу до першого числа місяця, в якому надається відпустка (абз. 2 п. 2 Порядку № 100).

Виплати, що включаються до розрахунку, перелічено у п. 3 Порядку № 100, а виплати, що не включаються, — у п. 4 цього Порядку.

Порядком № 100 передбачено включення до розрахунку виробничих премій та премій за економію конкретних видів палива. А виплати, пов’язані з ювілейними та святковими датами, днем народження, за довголітню і бездоганну трудову діяльність, активну громадську роботу не враховуються при обчисленні «середньої» в усіх випадках її збереження згідно з чинним законодавством (п.п. «и» п. 4 Порядку № 100).

За своїм характером премія, виплачена працівникам до Дня бухгалтера, належить саме до виплат, які зазначені в п.п. «и» п. 4 Порядку № 100 та не включаються до розрахунку середньої зарплати для визначення суми відпускних. Отже, у розрахунку середньої зарплати для обчислення відпускних премія до Дня бухгалтера участі не бере.

Лікарняні

Премія до Дня бухгалтера повністю включається до розрахунку середньої зарплати, оскільки Порядок обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затверджений постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266, не передбачає для неї будь-яких особливостей обліку. Причому навіть якщо частину місяця, в якому була нарахована премія, не відпрацьовано в повному обсязі по одній з поважних причин (хвороба, відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до 3 років, відпустка «за свій рахунок»), премія враховується в повному обсязі. Розподіляти її пропорційно відпрацьованому часу не потрібно.

Якщо ж весь місяць, в якому нарахована така премія, повністю не відпрацьований по одній з вищевказаних причин, тоді цей місяць виключається з розрахункового періоду і, відповідно, сума премії не потрапляє у розрахунок (див. лист ФСС від 20.09.2016 р. № 2.4-46-1616).

Мінімальна зарплата

Якщо святкова дата встановлена офіційно, визначена в положенні про преміювання і виплата премії присвячена до такої дати, то її не враховують у складі зарплати для забезпечення її мінімального розміру.

Річ у тім, що в ст. 31 Закону України «Про оплату праці» від 24.03.95 р. № 108/95-ВР (далі — Закон про оплату праці) серед виплат, які нараховують «зверху» МЗП, вказані премії до святкових і ювілейних дат. При цьому до святкових дат відносять офіційно встановлені в Україні святкові і неробочі дні, професійні свята і пам’ятні дати (див. лист Мінсоцполітики від 02.11.2017 р. № 2688/10/101-17).

День бухгалтера та аудитора встановлений Указом Президента України від 18.06.2004 р. № 662/2004 і відзначається щорічно 16 липня. Тобто таке професійне свято встановлене офіційно. І премію, виплачену працівникам до такої дати, не включають у МЗП, а нараховують «зверху» 4173 грн. на підставі ст. 31 Закону про оплату праці.

Теги премія мзп
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі