Теми статей
Обрати теми

Мінфін готує зміни до порядку складання бюджетної звітності та порядку реєстрації зобов’язань

На сайті Мінфіну (https://www.minfin.gov.ua) оприлюднено проект змін до деяких нормативно-правових актів Мінфіну.

Мета змін — актуалізація положень деяких нормативно-правових актів Мінфіну з казначейського обслуговування бюджетних коштів та складання бюджетної звітності з урахуванням змін у законодавчих і нормативно-правових актах.

Квартальна (проміжна) бюджетна звітність складається за І квартал, перше півріччя та за дев’ять місяців звітного року (раніше було — за І квартал, ІІ квартал, ІІІ квартал).

У додатках до Порядку:

• слова «оплата інших енергоносіїв» слід замінити словами «оплата інших енергоносіїв та інших комунальних послуг»;

• додаток 12 викласти в новій редакції;

• додаток 15 виключити;

• слова «/ Тимчасової класифікації видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують програмно-цільового методу» виключити.

Це лише частина змін, всі зміни дивіться в проекті.

Зміни торкнуться і Порядку реєстрації та обліку бюджетних зобов’язань розпорядників бюджетних коштів та одержувачів бюджетних коштів в органах Державної казначейської служби України, затвердженого наказом Мінфіну від 02.03.2012 р. № 309.

Зокрема, передбачається в реєстрах юридичних та фінансових зобов’язань абревіатуру «/ ТКВКБМС» і слова «/ Тимчасовою класифікацією видатків та кредитування для бюджетів місцевого самоврядування, які не застосовують програмно-цільового методу» виключити.

Додаток 4 (Реєстр-розпорядження № ______ на виділення коштів з рахунку ______________ на оплату бюджетних фінансових зобов’язань розпорядників бюджетних коштів) також буде виключено.

Які транспортні засоби повинні бути відображені в декларації?

За інформацією фахівців Управління Держпраці у Хмельницькій області (http://km.dsp.gov.ua) для цілей декларування під транспортними засобами розуміється широкий спектр засобів, який не обмежується автотранспортними засобами, а включає інші самохідні машини і механізми, а саме: легкові та вантажні автомобілі, автобуси, самохідні машини, сконструйовані на шасі автомобілів, мотоцикли усіх типів, марок і моделей, причепи, напівпричепи, мотоколяски, інші прирівняні до них транспортні засоби та мопеди, сільськогосподарська техніка, водні та повітряні судна.

На відміну від іншого цінного рухомого майна, відомості про транспортні засоби та інші самохідні машини і механізми зазначаються незалежно від їх вартості.

Якщо транспортний засіб належить суб’єкту декларування на праві користування на підставі довіреності, а інформація про власника транспортного засобу йому не відома, то яким чином відобразити у декларації відомості про власника майна?

Якщо суб’єкту декларування або члену його сім’ї не відома інформація про власника майна, яке перебуває в користуванні суб’єкта декларування або члена його сім’ї, а із правовстановлюючих документів встановити ці відомості неможливо, то при заповненні відповідних полів декларації слід обрати помітку «Не відомо».

Винятком є лише поля «Прізвище», «Ім’я» та «По батькові (за наявності)» власника такого майна, заповнення яких є обов’язковим.

Слід також пам’ятати, що інформацію про власників транспортних засобів можна отримати у відкритому Єдиному державному реєстрі Міністерства внутрішніх справ стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі