Теми статей
Обрати теми

Перелік форм державних статспостережень на 2019 рік

Держстат наказом від 17.05.2019 р. № 161 затвердив Загальний табель (перелік) форм державних статистичних спостережень на 2019 рік.

Також на веб-сайті Держстату опубіковано:

• Альбом форм державних статистичних спостережень на 2019 рік;

• Перелік форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності, які можуть подаватись респондентами в електронному вигляді у 2019 році;

• Календар подання форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності у 2019 році.

Нагадуємо про запровадження Держстатом роботи нового сервісу для безоплатного подання статистичної звітності в електронному вигляді — «Кабінет респондента». Доступ до нього відкрито з 01.02.2019 р. У «Кабінеті респондента» ви зможете в онлайн-режимі звітувати за формами державної статистичної звітності.

Для реєстрації та роботи в «Кабінеті респондента» необхідно мати електронний підпис із двома сертифікатами: для підписання та шифрування.

Коректна робота в «Кабінеті респондента» можлива в браузерах Internet Explorer версії не нижче 9, Mozilla Firefox 35+, Opera 12+, Google Chrome 45+.

Порядок взаємодії ДФС та Держказначейства щодо повернення помилково сплачених сум

З 26.04.2019 р. набрав чинності наказ Мінфіну «Про затвердження Порядку інформаційної взаємодії Державної фіскальної служби України, її територіальних органів, Державної казначейської служби України, її територіальних органів, місцевих фінансових органів у процесі повернення платникам податків помилково та/або надміру сплачених сум грошових зобов’язань та пені» від 11.02.2019 р. № 60.

Новація Порядку полягає у запровадження єдиної автоматизованої системи створення, підписання, погодження електронних документів, їх передавання, одержання, оброблення з використанням електронного цифрового підпису та інформаційно-телекомунікаційних технологій і систем з одночасною повною відмовою від паперового документообігу.

Звертаємо увагу, що порядок електронної взаємодії застосовується щодо повернення платежів, належних:

державному бюджету, — з першого числа четвертого місяця, що настає за місяцем офіційного опублікування цього наказу, тобто з 01.08.2019 р.;

місцевим бюджетам, та платежів, які підлягають розподілу між державним та місцевими бюджетами, — з першого числа сьомого місяця, що настає за місяцем офіційного опублікування цього наказу, тобто з 01.11.2019 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі