Теми статей
Обрати теми

Сповідь бухгалтера: як розірвати «коло бабака»

Уже багато років я працюю звичайним бухгалтером. Нічого екстраординарного, все, як у всіх: робота у бюджетній установі, родина, відпустка раз на рік... Та з роками я помітила, що все частіше життя стало нагадувати нескінчений День бабака, почуття новизни та здивування від якихось нових речей та подій взагалі забулося, живу, наче «на автоматі».

Психологи неодмінно діагностували б в мене депресію, апатію, емоційне вигоряння та ще з десяток діагнозів, які б вони взялися лікувати за чималеньку погодинну оплату. Та я розумію, що ні до чого б ці психологічні зусилля не призвели. А що стосується оплати, то не мені, бухгалтеру-бюджетнику, розповідати, як доводиться економити кожну гривню.

Який же вихід?

Хтось порадить, що треба змінити обстановку та вирушити у подорож. Мої колеги-бюджетники можуть поглузувати з цієї поради. Бо на зарплатню бухгалтера бюджетної установи далеко та надовго не поїдеш.

Багатьох від депресій рятують посиденьки з друзями. Друзі — це, звісно, добре. Та, на жаль, не всі з них твої колеги-бухгалтери. А часом так треба виговоритися, щоб тебе зрозуміли та підтримали, а не зневажливо посміхнулися: «Від чого тут страждати? Від того, що папірці перекладаєш з місця на місце?»

Тренажерні зали та йога з чакрами та медитаціями. Щиро радію за людей, в яких є час та фінанси на ці заняття. А коли тобі вже трохи більше за вісімнадцять (а паспорт жахає цифрою «40+»), то ввести фізичні навантаження до своєї купи обов’язків та справ вже не так легко.

Хобі. Дійсно, гарна річ. Але рятує та розбавляє одноманітну щоденність лише зрідка.

Дехто скаже, з чого трагедію робити? Більшість працюючих звичайних людей так живе і не скиглить. Дійсно, чого приховувати, так і є. Але я пишу цю мінісповідь не для того, щоб занурити всіх у глибину безвиході, а поділитися, які ліки я знайшла для себе.

Поради бувалого бухгалтера

Декілька разів (приблизно 2 рази на рік) керівництво відправляє мене на спеціалізовані бухгалтерські семінари. І коли оцінила терапевтичні властивості цих заходів, зрозуміла, чому я завжди з них повертаюся дійсно ніби сповненою моральних та душевних сил.

На таких заходах справді почуваєшся, мов у своїх «зграї». Учасники семінару працюють в одній сфері, чудово розуміють усі твої складнощі та проблеми. Можуть обмінятися досвідом та порадами — ти з ними, як-то кажуть, «на одній хвилі». Ти перемикаєшся на подію, де тебе розважають, пригощають, — ти відчуваєш турботу про себе. Турботу, яку лише чекають від тебе і зрідка нею балують. Це дуже приємне почуття.

А ще організатори дійсно розуміють, як нам, «суворим та жадібним» бухгалтерам, хочеться ще відчути себе чарівними, тендітними та привабливими жінками. Тому й асоціюють нас не з пательнями та пральними засобами (які всі вважають найкращим жіночим подарунком), а з елегантними ювелірними виробами. З роками дуже цінуєш таке ставлення.

Ось і виходить, що, відвідавши семінар, і обстановку зміниш (як радять психологи), і в колі однодумців побуваєш, і корисні поради для роботи отримаєш, а ще й подарунок для душі та жіночої самооцінки! Спробуйте, колеги! Сподіваюся, і ви таким чином розбавите свою сіру буденність.

Надія Смереченко, бухгалтер сільради, Липоводолинський район, Сумська область

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі