Теми статей
Обрати теми

Щодо призупинення конкурсів на зайняття посад державної служби та оголошення нових в умовах карантину

Національне агентство України з питань державної служби
Роз’яснення від 27.03.2020 р. № 88-р/з

Відповідно до статті 21 Закону України «Про державну службу» (далі — Закон) вступ на державну службу здійснюється шляхом призначення громадянина України на посаду державної служби за результатами конкурсу.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2020 року № 230, що набрала чинності 25 березня 2020 року, внесено зміни до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 року № 246, згідно з якими у разі встановлення карантину відповідно до статті 29 Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та/або введення надзвичайного стану суб’єкт призначення або керівник державної служби своїм рішенням має право зупинити проведення конкурсу шляхом видання відповідного наказу (розпорядження).

Звертаємо увагу, що у разі зупинення проведення конкурсів відповідно до прийнятої постанови перебіг строків, визначених частиною п’ятою статті 23 Закону України «Про державну службу», зупиняється. Після закінчення карантину суб’єкт призначення або керівник державної служби своїм рішення відновлює проведення конкурсу шляхом видання відповідного наказу (розпорядження).

При цьому служба управління персоналом державного органу, в якому проводиться конкурс, не пізніше наступного робочого дня з дня прийняття вищевказаних рішень має повідомити про це кандидатам.

Таким чином, прийняте рішення не потребуватиме повторного подання кандидатами інформації через Єдиний портал вакансій державної служби за посиланням: https://career.gov.ua або проходження ними знову відповідних етапів конкурсу, що відбулися раніше.

Стосовно оголошення нових конкурсів варто звернути увагу, що постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19» з 12 березня до 3 квітня 2020 року на усій території України встановлено карантин, який 25 березня 2020 року продовжено до 24 квітня 2020 року.

У зв’язку з вищевикладеним, НАДС пропонує утриматися від оголошення нових конкурсів на зайняття посад державної служби.

Крім того, для забезпечення безперебійного функціонування державного органу одночасно з прийняттям рішення про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади державної служби до призначення особи на таку посаду суб’єкт призначення може прийняти рішення про тимчасове покладення виконання обов’язків або їх розподіл між працівниками (частина сьома статті 31 Закону). Разом з тим після прийняття відповідних рішень (про оголошення конкурсу та тимчасове покладання виконання обов’язків) суб’єкт призначення або керівник державної служби своїм рішенням має право зупинити проведення конкурсу шляхом видання відповідного наказу (розпорядження).

Також суб’єкт призначення або керівник державної служби може використати можливість переведення державних службовців згідно зі статтею 41 Закону без обов’язкового проведення конкурсу.

В. о. Голови В. Купрій

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі