Теми статей
Обрати теми

Щодо здійснення попередньої оплати

Державна казначейська служба України
Лист від 21.05.2020 р. № 16-06-06/8833

Державна казначейська служба України (далі — Казначейство) розглянула лист <…> та у межах компетенції повідомляє наступне.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.12.2019 р. № 1070 «Деякі питання здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти» (далі — постанова № 1070) визначаються виключні випадки здійснення попередньої оплати розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів.

Відповідно до абз. 5 п. 1 постанови № 1070 головним розпорядником бюджетних коштів визначається:

розмір та строк попередньої оплати в межах строків, визначених абз. 2 — 4 п. 1 постанови № 1070;

кількість платежів з попередньої оплати в межах строку;

положення щодо здійснення в поточному бюджетному періоді попередньої оплати тих товарів, робіт і послуг, що згідно з договорами про закупівлю передбачається поставити, виконати і надати протягом поточного чи наступного бюджетного періоду.

Усе вищезазначене визначається виходячи із необхідності, яка ґрунтується, зокрема, реальним станом поставки товару (виконання робіт, надання послуг), помісячним розподілом бюджетних асигнувань, сезонністю робіт та циклом виробництва.

Головні розпорядники бюджетних коштів відповідають за прийняте рішення, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів відповідно до вимог Бюджетного кодексу України.

Отже, для проведення оплат за договорами, умови яких передбачають здійснення попередньої оплати, розпорядники та одержувачі бюджетних коштів повинні подавати до органів Казначейства затверджений головним розпорядником документ, у якому зазначаються умови, наведені в абз. 5 п. 1 постанови № 1070.

З огляду на зазначене, розпорядники (одержувачі) бюджетних коштів для реєстрації бюджетних зобов’язань мають надавати до органів Казначейства, разом із переліком підтвердних документів, копію затвердженого головним розпорядником бюджетних коштів документа для здійснення попередньої оплати товарів, робіт і послуг, що закуповуються за бюджетні кошти.

Перший заступник Голови В. Дуда

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі