№27

Бюджетна бухгалтерія, липень, 2020/№ 27 Інші номери журналу ›
  • Прийнято рішення про звільнення орендарів держмайна від сплати орендної плати на час карантину За повідомленням Фонду держмайна (www.spfu.gov.ua) Кабмін 15.07.2020 р. ухвалив ініційовану і підготовлену Фондом постанову, яка звільняє орендарів державної власності від орендної плати або ж надає знижки в 50 % та 75 % залежно від типів їхньої діяльності на період карантину.
  • Щодо здійснення попередньої оплати Лист від 21.05.2020 р. № 16-06-06/8833
  • Реєструєте зобов’язання? Пред’явіть документ на передоплату від головного розпорядника! Держказначейство у листі від 21.05.2020 р. № 16-06-06/8833 надало роз’яснення щодо застосування норм постанови КМУ від 4 грудня 2019 року № 1070 у разі здійснення розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів попередньої оплати товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти.
  • Запитували — відповідаємо: облік і застосування КЕКВ Скільки б не було публікацій та роз’яснень на облікову тематику, а запитань із цього приводу не стає менше. Ми, зі свого боку, постійно стежимо за питаннями, котрі цікавлять бухгалтерів бюджетної сфери. Тому підготували чергову порцію відповідей на популярні запитання із чату на порталі «Бухгалтер.ком.юа». Цього разу розповімо про порядок обліку та списання матеріальних цінностей, а також торкнемося теми застосування КЕКВ. І, як завжди, тільки стисло і по суті.
  • Прозора оренда — 2020 Нещодавно Кабмін прийняв постанову № 483. Які питання врегульовано цим Порядком? На які моменти варто звернути увагу бюджетним установам, що мають потенційні об’єкти оренди? Які підготовчі дії необхідно виконати та у які строки? Відповіді на ці запитання ви знайдете у нашому матеріалі.
  • Приймальна комісія коледжу: правила оплати роботи викладачів Керівництво і викладачі закладу вищої освіти І — ІІ рівнів акредитації (коледжу) у липні — серпні 2020 року виконують обов’язки членів приймальної комісії, а саме: — голова приймальної комісії — директор коледжу з навчальним навантаженням на 2019 — 2020 н. р. — 600 годин; — заступник голови — заступник директора з навчальним навантаженням — 600 годин; — відповідальний секретар — викладач з навчальним навантаженням — 948 годин; — заступник відповідального секретаря — викладач з навчальним навантаженням — 948 годин; — технічний секретар, відповідальний за прийняття та розгляд заяв — викладач з навчальним навантаженням — 972 години. Години роботи приймальної комісії: понеділок — п’ятниця з 9:00 до 16:00, субота — з 9:00 до 14:00. Перерва на обід — 45 хвилин. Як оплачувати працю членів приймальної комісії? Чи можна залучати педагогічних працівників до участі в роботі приймальної комісії у період щорічної відпустки?
  • Місяці 2, а премії 3: як урахувати премії в розрахунку «оздоровчих» Відповідно до Положення про преміювання нашої установи місячні премії виплачуються у поточному місяці за результатами попереднього. Тому, зокрема, у травні 2020 року виплатили премію за квітень. Однак на початку червня 2020 року до Положення внесли зміни і відтоді премії виплачують «місяць у місяць». Відповідно у червні були виплачені 2 премії: за травень і за червень. 27 липня 2020 року працівник іде у щорічну основну відпустку із виплатою допомоги на оздоровлення в розмірі середньомісячної зарплати. Як правильно врахувати місячні премії при розрахунку «оздоровчих»?
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі