Теми статей
Обрати теми

Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у 2020 році

Кабінет Міністрів України
Постанова від 03.03.2020 р. № 179 (витяг)

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Відповідно до частини другої статті 97 Бюджетного кодексу України затвердити Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у 2020 році (далі — Порядок та умови), що додаються.

2. Відповідно до частини шостої статті 108 Бюджетного кодексу України здійснити розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у 2020 році згідно з додатком*.

* Не публікується. — Прим. ред.

3. Установити, що відповідні місцеві ради мають право додатково понад обсяги субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у 2020 році, передбачені цією постановою, планувати та здійснювати з місцевих бюджетів виплату допомоги педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти згідно з Порядком та умовами.

4. Обласним, Київській міській державним адміністраціям здійснити розподіл субвенції між обласним бюджетом, бюджетами районів, міст обласного значення та об’єднаних територіальних громад пропорційно фактичній кількості педагогічних працівників станом на 1 січня 2020 року, які згідно з Порядком та умовами мають право на отримання допомоги.

5. Місцевим органам виконавчої влади згідно з Порядком та умовами забезпечити проведення своєчасної та у повному обсязі виплати допомоги педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти, видатки на утримання яких передбачаються у місцевих бюджетах.

6. Забезпечити:

Міністерству освіти і науки — погодження розподілу обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у 2020 році, передбаченого пунктом 2 цієї постанови, з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету;

Міністерству фінансів — внесення після зазначеного погодження відповідних змін до розпису державного бюджету.

Прем’єр-міністр України О. Гончарук

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 р. № 179

Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти у 2020 році

1. Ці Порядок та умови визначають механізм надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на покращення соціального захисту окремих категорій педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти (далі — субвенція) у 2020 році.

2. Головним розпорядником субвенції є МОН.

Розпорядники субвенції за місцевими бюджетами визначаються рішеннями про такі бюджети відповідно до законодавства.

3. Субвенція спрямовується на виплату допомоги вчителям закладів загальної середньої освіти з метою покращення їх соціального захисту (далі — допомога).

Допомога виплачується в розмірі десяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що установлений на 1 січня 2020 року.

На отримання допомоги мають право вчителі, які станом на 1 січня 2020 року працювали на посаді вчителя та мали стаж педагогічної роботи до 10 років включно, а також мають педагогічне навантаження у 2020 році і продовжують обіймати посаду вчителя під час виплати допомоги.

До стажу педагогічної роботи зараховується час роботи, який враховується під час встановлення надбавки за вислугу років, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2001 р. № 78 «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту».

4. Допомога виплачується вчителям виключно за їх основним місцем роботи у закладі загальної середньої освіти одноразово і в повному розмірі незалежно від обсягу педагогічного навантаження. Черговість виплати допомоги визначається розпорядниками субвенції за місцевими бюджетами у межах затвердженого кошторису та відповідно до помісячного розпису асигнувань.

5. Відповідні місцеві ради мають право передавати субвенцію як міжбюджетний трансферт іншим місцевим бюджетам згідно із законодавством.

У разі коли вчитель у 2020 році перейшов працювати на посаду вчителя до іншого закладу загальної середньої освіти і допомогу не отримав, допомога йому виплачується за рахунок міжбюджетного трансферту, переданого місцевим бюджетом, якому планувалася ця виплата, до місцевого бюджету, за яким фінансується заклад загальної середньої освіти, до якого перейшов вчитель.

6. Казначейство перераховує субвенцію відповідно до Порядку перерахування міжбюджетних трансфертів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 15 грудня 2010 р. № 1132, і Порядку казначейського обслуговування державного бюджету за витратами, затвердженого Мінфіном.

Видатки на виплату допомоги плануються та здійснюються за кодом економічної класифікації видатків 2730 «Інші виплати населенню».

Органи Казначейства перераховують на підставі платіжних документів, підготовлених обласними, Київською міською держадміністраціями, субвенцію на рахунки бюджетів міст обласного значення, обласних бюджетів, районних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад, відкриті в органах Казначейства.

7. Відображення у первинному та бухгалтерському обліку інформації про отримані (створені) оборотні і необоротні активи, а також відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та операції, пов’язані з використанням субвенції, здійснюються в установленому законодавством порядку.

8. Обласні та Київська міська держадміністрації подають щокварталу до 10 числа наступного місяця МОН звіт про використання субвенції.

9. МОН інформує щокварталу до 20 числа наступного місяця Мінфін про використання субвенції.

10. Складення та подання фінансової і бюджетної звітності про використання субвенції, а також контроль за її цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.

<…>

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі