Теми статей
Обрати теми

Відпустка працівників відділу із профорієнтації ЗВО

Жиленко Катерина, експерт з оплати праці та трудового законодавства
У штатному розписі ЗВО ІІІ — ІV рівня акредитації передбачені посади начальника відділу сприяння працевлаштуванню та професійного розвитку та фахівця із профорієнтації випускників. Ці посади науково-педагогічні? Чи можна працівникам, які їх обіймають, надати щорічну основну відпустку тривалістю до 56 календарних днів або їм надають лише 24 календарних дні?

Відділ (підрозділ) сприяння працевлаштуванню студентів та випускників створюється у структурі закладу вищої освіти в межах встановленої чисельності працівників ЗВО. Він розробляє власне положення, що затверджує його керівник, на основі Типового положення про підрозділ вищого навчального закладу щодо сприяння працевлаштуванню студентів і випускників, затвердженого наказом МОН від 27.04.2011 р. № 404. Керує відділом начальник, який призначається на посаду та звільняється з посади наказом керівника ЗВО і організовує свою діяльність відповідно до чинного законодавства України. Типові штатні нормативи ЗВО ІІІ-ІV рівнів акредитації давно скасували. Тож відділ сприяння працевлаштуванню та профрозвитку комплектують виходячи із потреб вишу. Так, в описаному випадку цей відділ складається із:

• начальника;

• фахівця з профорієнтації випускників.

Чи відносяться такі посади до науково-педагогічних? У Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженому постановою КМУ від 14.06.2000 р. № 963, їх нема, а тому вони не належать до науково-педагогічних. Тепер розберемося з відпусткою. Згідно з ч. 1 ст. 6 Закону України «Про відпустки» від 15.11.96 р. № 504/96-ВР щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, що відлічується з дня укладення трудового договору. У свою чергу, відповідно до ч. 6 ст. 6 Закону про відпустки керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам надається щорічна основна відпустка тривалістю до 56 календарних днів. Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам затверджено постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346.

У ньому посади начальника підрозділу сприяння працевлаштуванню та професійного розвитку та фахівця з профорієнтації випускників не вказані. Отже на відпустку до 56 днів вони права не мають.

Також спеціалісти Мінсоцполітики у своїх листах від 24.02.2016 р. № 54/13/116-16 та від 14.09.2016 р. № 497/13/116-16 зауважили: щорічна основна відпустка працівників, не передбачених додатком до Порядку № 346, має становити 24 календарних дні.

Таким чином, начальник відділу сприяння працевлаштуванню та професійного розвитку і фахівець із профорієнтації випускників ЗВО ІІІ-ІV рівня акредитації мають право на щорічну основну відпустку на загальних підставах тривалістю не менше ніж 24 календарні дні.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі