№12

Бюджетна бухгалтерія, березень, 2020/№ 12 Інші номери журналу ›
  • Е-декларації за 2019 рік подаємо за старими правилами На початку року ми з вами аналізували зміни, які вніс до правил подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» від 02.10.2019 р. № 140-IX (далі — Закон № 140, див. журнал «Бюджетна бухгалтерія», 2020, № 4, с. 13).
  • Карантин-2020: що потрібно знати роботодавцю З 12 березня Кабмін запровадив трьохтижневий карантин у закладах освіти та впровадив низку інших заходів з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19. Згодом, 17 березня, Верховна Рада ухвалила ряд законів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусу. Що робити роботодавцю в умовах карантину? Як вчинити з працівниками? Переводити на дистанційну роботу? Надавати відпустки? Відповіді на ці та інші запитання з урахуванням останніх законодавчих новацій ви знайдете у нашій статті.
  • Противірусні нововведення: вивчаємо основні вимоги З 17.03.2020 р. набрали чинності закони № 530 та № 533, які запроваджують законодавчі зміни, направлені на підтримку платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусу COVID-19. Чи стосуються такі зміни бюджетних установ? Так, частково. Саме для того, щоб бухгалтер знав, які норми, передбачені зазначеними законами, необхідно взяти до уваги вже зараз та як їх застосовувати, ми й підготували цей матеріал.
  • Маски, рукавички, антисептики: КЕКВ + бухоблік У зв’язку із запровадженням карантинних заходів виникла нагальна потреба у придбанні для працівників індивідуальних масок (респіраторів), гумових рукавичок та антисептичних засобів. Однак діяльність нашої установи жодним чином не пов’язана з охороною здоров’я. Медичного кабінету (медпункту) у нас нема. Відповідно витрати на придбання будь-яких медичних виробів чи дезінфекційних засобів ми не планували. З огляду на це, виникло відразу кілька запитань: 1. За яким КЕКВ здійснювати видатки на придбання масок медичних, гумових рукавичок та засобів для дезінфекції? 2. Чи обов’язково вносити зміни до кошторису з метою здійснення видатків на придбання зазначених виробів? 3. Як правильно організувати облік цих засобів захисту? Які існують норми витрат дезінфекційних засобів? 4. Які субрахунки слід застосовувати для обліку масок медичних (респіраторів) та антисептичних засобів?
  • Відпустка в ОМС не за графіком: чи можна надати та виплатити «оздоровчі»? Чи можна у зв’язку із уведенням карантину надати посадовій особі органу місцевого самоврядування щорічну відпустку не за графіком? У які строки слід виплатити відпускні? Чи можна в такому випадку надавати матеріальну допомогу на оздоровлення?
  • Відпустка працівників відділу із профорієнтації ЗВО У штатному розписі ЗВО ІІІ — ІV рівня акредитації передбачені посади начальника відділу сприяння працевлаштуванню та професійного розвитку та фахівця із профорієнтації випускників. Ці посади науково-педагогічні? Чи можна працівникам, які їх обіймають, надати щорічну основну відпустку тривалістю до 56 календарних днів або їм надають лише 24 календарних дні?
  • Календар бухгалтера на квітень 2020 року
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі