Теми статей
Обрати теми

По-новому розраховуватимуть зарплату головам облдержадміністрацій, міністрам та їх заступникам

Відповідно до них посадові оклади членів Уряду, першого заступника, заступника міністра та голів обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій залежать від середньомісячної зарплати за квартал у середньому по економіці за наявними статистичними даними.

Зокрема, Прем’єр-міністр України, Перший віцепрем’єр-міністр України, віцепрем’єр-міністри України, міністри отримуватимуть 5 середньомісячних зарплат. Їм, а також першим заступникам та заступникам міністрів, головам обласних держадміністрацій скасували надбавки за вислугу років та інтенсивність праці. А премії обмежили рівнем до 100 % посадового окладу. Переглядатимуть розміри посадових окладів зазначеним посадовцям із 1 числа місяця, що настає за місяцем, в якому опубліковано статистичні дані.

Рішення про надання матдопомоги для вирішення соціально-побутових питань:

• Прем’єр-міністрові України, Першому віцепрем’єр-міністру України, віцепрем’єр-міністру України, Міністру КМУ та його заступникам, міністру — приймається за погодженням з Прем’єр-міністром України;

• першому заступнику та заступнику міністра — приймається за погодженням з міністром згідно з поданням керівника держслужби в держоргані;

• головам обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій — за погодженням із суб’єктом призначення згідно з поданням керівника держслужби у відповідній місцевій держадміністрації.

Інформатизацію в паспортах бюджетних програм більше не виокремлюють

Виконання завдань (проєктів) з інформатизації більше не потрібно виокремлювати в окремих напрямах використання бюджетних коштів. Відповідні зміни передбачені наказом МФУ від 13.12.2019 р. № 527 до Правил складання паспортів бюджетних програм та звітів про їх виконання, затверджених наказом МФУ від 29.12.2002 р. № 1098. Натомість передбачено окремим напрямом використання бюджетних коштів визначати погашення заборгованості за бюджетними зобов’язаннями минулих років, узятими на облік органами, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів.

Також наказом передбачені незначні технічні правки у формах паспорта бюджетної програми, звіту про виконання паспорта бюджетної програми, затверджених наказом МФУ від 29.12.2002 р. № 1098.

Наказ № 527 набрав чинності 18.02.2020 р.

Кабмін запровадив соцстипендії студентам, які проживають на лінії зіткнення

За інформацією Мінсоцполітики (www.msp.gov.ua), Уряд на черговому засіданні 26.02.2020 р. прийняв рішення щодо запровадження виплати соціальних стипендій:

• студентам закладів фахової передвищої освіти;

• студентам з числа дітей, які проживають у населених пунктах на лінії зіткнення.

За словами Міністра соціполітики, запропонований Мінсоцполітики проєкт постанови КМУ також врегульовує питання щодо:

• продовження виплати вже призначеної соцстипендії дітям учасників Революції Гідності, учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, батьки яких померли;

• порядку виплати соцстипендії студентам першого курсу навчання та студентам, які мають академічну заборгованість.

«Прийняття акта дозволить привести у відповідність до норм чинного законодавства порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій, а також удосконалити порядок виплати соціальних стипендій», — пояснила Юлія Соколовська.

Соціальна стипендія виплачується:

• шахтарям та їх дітям;

• дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування;

• особам, постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи;

• учасникам Революції Гідності, учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та їх дітям;

• дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю І — ІІІ групи;

• дітям, зареєстрованим як внутрішньо переміщені особи;

• особам, яким призначені соціальні стипендії ВРУ для студентів закладів вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей;

• особам, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Розмір соціальної стипендії становить:

• для студентів закладів фахової передвищої освіти — 890 грн;

• для студентів закладів вищої освіти —

1180 грн;

• для студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, — 2360 грн.

З’являться нові кодекси: плани ВРУ — 2020

У 2020 році у Верховній Раді планують оновити Цивільний, Кримінальний і Житловий кодекси, а також прийняти деякі нові кодекси. Про це заявив перший заступник голови Парламенту Руслан Стефанчук 25 лютого під час «Форуму реформ: на шляху до Вільнюса».

«Перший блок — це зміни до Конституції. Зокрема, це скорочення депутатів до 300. Другий блок — ухвалення законів, які прямо передбачені Конституцією», — розповів заступник голови ВРУ.

Також Руслан Стефанчук відзначив, що планується прийняття 6 кодексів: медичного кодексу, цифрового кодексу України, кодексу про адміністративні процедури, кодексу судочинства України, кодексу електронних комунікацій і кодексу про адмінпорушення.

Крім того, передбачається рекодифікація вже існуючих кодексів. За його словами, вона стосуватиметься, зокрема, Цивільного, Кримінального і Житлового кодексів.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі