Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України

Кабінет Міністрів України
Постанова від 09.10.2020 р. № 940

Кабінет Міністрів України постановляє:

1. Внести до актів Кабінету Міністрів України зміни, що додаються.

2. Установити, що:

пункт 1 та підпункт 3 пункту 2 змін, затверджених цією постановою, застосовуються з 23 квітня 2020 р.;

абзац другий підпункту 1 пункту 2 змін, затверджених цією постановою, застосовується з дня набрання чинності Законом України від 16 липня 2020 р. № 805-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення виборчого законодавства»;

абзаци третій — восьмий підпункту 1 пункту 2 та пункт 3 змін, затверджених цією постановою, застосовуються з 1 липня 2020 року.

Прем’єр-міністр України Д. Шмигаль

Затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 09.10.2020 р. № 940

Зміни, що вносяться до актів Кабінету Міністрів України

1. У розділі «Шляхи реалізації Концепції» Концепції запровадження посад фахівців з питань реформ, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11 листопада 2016 р. № 905:

1) в абзаці першому слова «за результатами відкритого конкурсу та» виключити;

2) абзаци дев’ятий і десятий викласти в такій редакції:

«На посади фахівців з питань реформ призначаються особи, які є переможцями конкурсного відбору на посади державної служби, що визначені як посади фахівців з питань реформ відповідно до цієї Концепції. Конкурс на зайняття посад фахівців з питань реформ проводиться відповідно до Порядку проведення конкурсу на зайняття посад державної служби, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2016 р. № 246.

На період зупинення дії положень Законів України «Про державну службу» та «Про центральні органи виконавчої влади» в частині проведення конкурсів на посади державної служби та призначення на посади державної служби за результатами конкурсу згідно з пунктом 8 розділу II «Прикінцеві положення» Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» на посади фахівців з питань реформ можуть призначатись особи відповідно до Порядку призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 290 «Деякі питання призначення на посади державної служби на період дії карантину, установленого з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».».

2. У постанові Кабінету Міністрів України від 18 січня 2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів»:

1) у схемі посадових окладів на посадах державної служби з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів у 2020 році, затвердженій зазначеною постановою:

у назві підграфи «Апарат Верховної Ради України, Секретаріат Кабінету Міністрів України, Офіс Президента України, апарати (секретаріати) Ради національної безпеки і оборони України, Рахункової палати, Конституційного Суду України, Офісу Генерального прокурора, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення» графи «Розмір посадового окладу, гривень» після слів «Конституційного Суду України» доповнити словами «, Центральної виборчої комісії»;

позиції:

«В2

Провідний спеціаліст державного органу

8800

8500

6800

5100

4230

В3

Спеціаліст державного органу

8200

7800

6300

4230

4204»

замінити такими позиціями:

«В2

Провідний спеціаліст державного органу

8800

8500

6800

5100

4670

В3

Спеціаліст державного органу

8200

7800

6300

4670

4394»;

2) позицію «В1 Посади головних спеціалістів державних органів» у графі «Посади державних службовців, що прирівнюються до відповідних підкатегорій» переліку посад державної служби, що прирівнюються до відповідних підкатегорій, затвердженого зазначеною постановою, після слів «державний кадастровий реєстратор» доповнити словами «; представник Уповноваженого із захисту державної мови»;

3) абзац перший пункту 7 Положення про застосування стимулюючих виплат державним службовцям, затвердженого зазначеною постановою, викласти в такій редакції:

«7. Надбавка за виконання особливо важливої роботи встановлюється згідно з додатком 1 державним службовцям, посади яких належать до посад фахівців з питань реформ.».

3. У пункті 1 приміток до схеми посадових окладів із визначенням коефіцієнтів для державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя з урахуванням категорій, підкатегорій та рівнів державних органів, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 24 травня 2017 р. № 358 «Деякі питання оплати праці державних службовців судів, органів та установ системи правосуддя», слова і цифри «законом на 1 січня 2020 р.» замінити словами «законом про Державний бюджет України на відповідний рік».

4. У Порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2017 р. № 640:

1) у пункті 12:

абзац другий викласти в такій редакції:

«Завдання і ключові показники для державного службовця на поточний рік визначаються у січні — вересні цього року в разі призначення (переведення) на посаду державної служби, виходу на роботу після відсутності на службі у випадках, передбачених абзацами третім — п’ятим пункту 14 цього Порядку, поновлення на посаді державної служби. Такі завдання і ключові показники визначаються протягом десяти робочих днів після призначення (переведення) або виходу на роботу.»;

абзац третій виключити;

2) в абзаці третьому пункту 14 слова і цифри «пунктів 3 і 18» замінити словами і цифрами «пунктів 3, 31 і 18»;

3) у додатках до Порядку:

у додатку 4 у графі «Критерії визначення балів» в абзаці шостому слова «Індивідуальну програму професійного розвитку виконано» замінити словами і цифрами «Пройдено професійне навчання відповідно до індивідуальної програми, за результатами якого нараховано не менше ніж 0,4 кредиту Європейської кредитної трансферно-накопичувальної системи (ЄКТС)»;

у додатку 8:

після слів

«img 1 управління організацією роботи та персоналом»

доповнити словами

«img 2 цифрова грамотність»;

слова

«img 3 технічні вміння»

замінити словами

«img 4 цифрова грамотність».

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі