Теми статей
Обрати теми

Перехід на зимовий час: як табелювати та оплачувати додаткову годину?

Остапчук Олександр, експерт з питань оплати праці
У бюджетній установі працюють 4 сторожі. Вони виходять на роботу за графіком змінності. Режим роботи — «доба/три доби». Для них установлений підсумований облік робочого часу. У зв’язку з переходом на зимовий час з 24 на 25 жовтня (початок роботи — 24 жовтня о 8:00, закінчення — 25 жовтня о 8:00) виникає запитання: чи потрібно зазначати таку додаткову годину роботи в табелі обліку робочого часу і чи потрібно її оплачувати?

Переведення годинника на зимовий (літній) час визначене постановою № 5091. У 2020 році переведення годинника на зимовий час відбулося 25 жовтня о 4:00.

1 Постанова КМУ «Про порядок обчислення часу на території України» від 13.05.96 р. № 509.

Факт переведення годинників повинен був бути врахований ще при складанні графіків змінності сторожів. Тобто, за графіком змінності в працівника тривалість зміни в цей період на 1 годину більше. Ігнорувати цю годину не варто, адже трудове законодавство вимагає від роботодавця вести облік часу, фактично відпрацьованого кожним працівником.

Табель обліку робочого часу

В табелі обліку робочого часу (Табель) роботодавцеві потрібно проставити кількість відпрацьованих працівником годин фактично.

У випадку, що розглядається, в Табелі повинно бути зазначено, що працівник відпрацював:

• 24 жовтня всього 16 годин (з 8:00 до 24:00), у тому числі 2 години (з 22:00 до 24:00) в нічний час (нічним вважається час з 22:00 вечора до 6:00 ранку);

• 25 жовтня всього 9 годин (з 0:00 до 8:00), у тому числі 7 годин (з 0:00 до 6:00) у нічний час з урахуванням «переведеної» години.

Оплата праці

Сторожу, який працював у ніч переходу на зимовий час і при цьому повністю відпрацював усі дні за графіком роботи в жовтні 2020 року, нараховують оклад у повному розмірі, навіть незважаючи на те, що він відпрацював за графіком роботи з 24 на 25 жовтня на годину більше, ніж зазвичай. Адже розмір основної зарплати працівника-«окладника» не залежить від кількості робочих днів (годин) у конкретному місяці.

Враховуйте: за всі години роботи в нічний час у жовтні (у тому числі й за додаткову годину) працівникові має бути нарахована відповідна доплата.

Відповідно до ст. 108 КЗпП робота в нічний час оплачується в підвищеному розмірі, який установлюється генеральною, галузевими (регіональними) угодами і колективним договором, але не нижче 20 % тарифної ставки (окладу) за кожну годину роботи в нічний час. Після закінчення облікового періоду роботодавець визначить наявність надурочних годин як різницю між фактично відпрацьованим часом згідно з Табелем і розрахунковою нормою годин за цей період.

У цих розрахунках братиме участь додаткова година.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі