Теми статей
Обрати теми

Протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась: особливості заповнення форми № 1ДФ

Головне управління ДПС у Закарпатській області на своєму сайті (zak.tax.gov.ua) проінформувало про таке.

Особи, які відповідно до ПКУ мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати у строки, встановлені ПКУ для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку на доходи фізичних осіб, а також суми утриманого з них ПДФО до контролюючого органу за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику ПДФО податковим агентом протягом звітного періоду. Ці норми встановлені п.п. «б» п. 176.2 ст. 176 ПКУ.

Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, і сум утриманого з них податку (форма № 1ДФ) затверджено наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (далі — Порядок № 4).

Згідно з п. 3.7 розд. III цього Порядку графи 6 та 7 податкового розрахунку за формою № 1ДФ заповнюються на фізичних осіб, які:

• приймались на роботу у звітному періоді (графа 6);

• були звільнені у звітному періоді за місцем роботи, на якому вони отримували дохід у вигляді заробітної плати, або звільнені до початку звітного періоду, але отримували доходи у звітному періоді (графа 7).

Для тих фізичних осіб, які не змінювали місця роботи у звітному періоді, графи 6 та 7 не заповнюються.

Навпроти напису «Працювало за трудовими договорами» у реквізитах податкового розрахунку за формою № 1ДФ проставляється кількість працівників, які працюють за трудовими договорами (контрактами) (п. 3.1 розд. III Порядку № 4).

При цьому якщо, наприклад, станом на 1 квітня поточного року за трудовими договорами працювало 30 осіб, а протягом звітного кварталу одна особа звільнилась, дві особи були прийняті на роботу, то фактично протягом звітного кварталу працювало 32 особи.

Отже, якщо протягом звітного періоду кількість працівників змінювалась у зв’язку із прийняттям та звільненням з місця роботи, то в графі «Працювало за трудовими договорами» податкового розрахунку за формою № 1ДФ слід зазначати максимальну кількість працівників, які фактично працювали за трудовими договорами протягом звітного кварталу.

Держслужбовця відсторонили: чи присвоювати черговий ранг

НАДС у своєму роз’ясненні «Щодо присвоєння чергового рангу державному службовцю у період його відсторонення від посади за рішенням суду» від 08.09.2020 р. № 115 р/з звернуло увагу на те, що відсторонити від посади можуть особу, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і незалежно від тяжкості злочину — щодо особи, яка є службовою особою правоохоронного органу.

Підставою для відсторонення від посади на строк не більше двох місяців є рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження.

Строк відсторонення від посади може бути продовжено.

Відсторонення держслужбовця від посади чи відсторонення від виконання посадових обов’язків не припиняє відносин служби, а тому не є різновидом звільнення.

Відсторонена особа зберігає за собою більшість прав державного службовця, що нерозривно пов’язані з виконанням ним відповідних повноважень (право на звільнення, право на захист тощо).

Отже, період відсторонення державного службовця від виконання посадових обов’язків за рішенням суду зараховується до строку для присвоєння чергового рангу держслужбовця.

Раді пропонують законодавчо врегулювати дистанційну та надомну роботу

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення правового регулювання дистанційної роботи» від 04.09.2020 р. № 4051.

Законопроєкт розроблений з метою вдосконалення правових відносин у сфері регулювання дистанційної та надомної роботи.

Зокрема, законопроєктом пропонується:

• запровадження двох самостійних видів (форм) роботи — дистанційної та надомної;

• право роботодавця при укладенні трудового договору про дистанційну або надомну роботу отримувати відомості про місце проживання працівника або інше місце за його вибором, де буде виконуватись трудова функція (з метою належного оформлення працівника на дистанційну роботу);

• забезпечення можливості ознайомлення працівника з правилами внутрішнього трудового розпорядку, колективним договором, локальними нормативними актами роботодавця, повідомленнями та іншими документами, з якими працівник має бути ознайомлений у письмовій формі, шляхом обміну електронними документами;

• забезпечення можливості дистанційного ознайомлення працівника з вимогами щодо охорони праці шляхом використання сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, зокрема відеозв’язку;

• забезпечення можливості працівника поєднувати дистанційну роботу з виконанням роботи в звичайному режимі на робочих місцях у приміщеннях чи на території роботодавця;

• покладення на власника або уповноважений ним орган зобов’язань щодо забезпечення безпечних і нешкідливих умов праці на робочих місцях на території та у приміщеннях власника.

Законопроєктом пропонується внесення змін до КЗоТ, Закону України «Про охорону праці».

Як зазначається в пояснювальній записці, прийняття законопроєкту дозволить забезпечити чітку регламентацію дистанційної та надомної роботи, запровадження сучасних форм дистанційної роботи, використання інформаційних технологій у процесі трудових правовідносин, а також надасть роботодавцям, у разі необхідності, можливість вжиття невідкладних дієвих заходів, спрямованих на збереження життя та здоров’я працівників.

За інформацією yur-gazeta.com.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі