Теми статей
Обрати теми

Педагоги методцентрів ЗНОВУ мають право на подовжену відпустку

11 серпня 2021 року Кабмін затвердив зміни до Порядку № 3461.

1 Порядок надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затверджений постановою КМУ від 14.04.97 р. № 346.

Відповідний проєкт постанови2 розміщено на офіційному сайті КМУ. Цими змінами відновлено право педпрацівників навчально-методичних центрів профтехосвіти на щорічну основну відпустку тривалістю 42 к. дн.

2 Див. за посиланням: materialy.kmu.gov.ua/cbdef195/docs/12ed2e59/Proekt_postanovi.pdf.

Нагадаємо: наприкінці липня минулого року до Порядку № 346 було внесено зміни до розд. V його додатку. Як наслідок — з 01.09.2020 р. педпрацівники методцентрів втратили право на подовжену щорічну відпустку. Відтоді вони могли розраховувати лише на відпустку «стандартної» тривалості — 24 к. дн.

Але завдяки ухваленим змінам педагоги методцентрів зможуть відпочивати, як і раніше, 42 к. дн. Використати залишок відпустки (різницю між 42 та 24 к. дн.) вони зможуть до кінця 2021 року.

Право на подовжену відпустку мають педпрацівники, які обіймають такі посади:

• директор, завідувач, начальник;

• завідувач лабораторії, кабінету;

• заступник директора (завідувача, начальника), діяльність якого безпосередньо пов’язана з організацією навчальної (наукової, методичної) роботи;

• методист.

Постанова набуде чинності з дня опублікування. На момент підготовки номера її не опубліковано.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі