Теми статей
Обрати теми

Карантин продовжено до жовтня

Кабмін прийняв рішення про чергове продовження карантину до 1 жовтня 2021 року.

Це означає, що всі «противірусні» доплати та податкові послаблення також діятимуть до початку жовтня. Водночас не слід забувати й про карантинні заборони. Згадаємо основні з них.

Так, на період дії карантину — до 1 жовтня — зберігаються:

«карантинна» доплата для окремих категорій працівників згідно з постановою № 3751 — протягом карантину + 30 днів після його завершення. Переліки конкретних посад (професій) працівників, яким встановлено такі доплати, визначено відповідними профільними міністерствами;

1 Постанова КМУ «Деякі питання оплати праці (грошового забезпечення) окремих категорій працівників, військовослужбовців Національної гвардії та Державної прикордонної служби, посадових осіб Державної митної служби, осіб рядового та начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту, поліцейських, які забезпечують життєдіяльність населення, на період дії карантину, установленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та протягом 30 днів з дня його відміни» від 29.04.2020 р. № 375.

«авансові» обмеження відповідно до п. 151 постанови № 6412 — до кінця карантину. За загальним правилом наразі бюджетні установи можуть проводити попередню оплату за товари, роботи послуги у розмірі не більше 30 % річного обсягу і на строк не більше трьох місяців;

2 Постанова КМУ «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» від 22.07.2020 р. № 641.

«імунітет» до податкових санкцій згідно з п. 521 підрозд. 10 розд. ХХ ПКУ — з 1 березня 2020 року до останнього календарного дня карантину (включно). Штрафні санкції за податкові порушення, вчинені протягом цього періоду, не застосовуються.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі