Теми статей
Обрати теми

Послуги супервізії: який КЕКВ застосувати?

Станкус Тетяна, експерт журналу «Бюджетна бухгалтерія»
Сектор освіти має договір про надання послуг супервізії за рахунок коштів субвенції з державного бюджету за програмою «Нова українська школа». Договір планувалося оплатити за КЕКВ 2240. Але Казначейство заперечує щодо використання цього КЕКВ. Який КЕКВ слід застосувати?

Питання отримання субвенції та надання послуг супервізії обумовлені насамперед постановою № 2371.

1 Постанова КМУ «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» від 04.04.2018 № 237.

І, як завжди, нагадаємо: застосування КЕКВ залежить від економічної сутності платежу.

Тому спочатку слід розібратися, що ж таке супервізія.

Супервізія — це професійна підтримка (наставництво, надання допомоги із виправлення помилок, що виникли в роботі) педагогічних працівників.

У свою чергу, супервізор — особа з числа педагогічних або науково-педагогічних працівників, яка пройшла навчання та може здійснювати комплекс заходів з професійної підтримки педагогічних працівників, що підтверджується відповідним документом (сертифікатом, свідоцтвом).

Дійсно, кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» можна витрачати на проведення супервізії. Це прямо передбачено п.п. 3 п. 4 постанови № 237.

Оплата послуг із проведення супервізії здійснюється відповідно до цивільно-правових договорів між ЗЗСО і супервізорами. Безпосередньо підставою для оплати є акти про надання відповідних послуг, складені у порядку, визначеному договором (абз. 4 п. 7 постанови № 237).

При цьому оплата послуг із супервізії здійснюється за ставками погодинної оплати в розмірах, передбачених для осіб, які не мають наукового ступеня, за проведення навчальних занять із слухачами курсів. Розміри зазначених ставок визначено у додатку 5 до постанови № 1298.

Видатки на оплату винагороди та інших виплат, нарахованих працівникам, які не перебувають у штаті установи (організації), відповідно до умов цивільно-правового договору слід здійснювати за КЕКВ 2111 «Заробітна плата». Це прописано у п.п. 4 п. 2.1.1.1 Інструкції № 333. Відповідно, видатки на сплату ЄСВ необхідно планувати та проводити за КЕКВ 2120 «Нарахування на оплату праці». Це випливає з норми п.п. 2.1.2 Інструкції № 333.

Вкотре нагадуємо: відмова Казначейства у проведенні оплати має бути обґрунтованою. Докладно випадки відмови органів Держказначейської служби у здійсненні платежів описано в консультації «Орендні кошти: на що можна витрачати?» (див. «Бюджетна бухгалтерія», 2021, № 42, с. 11). Тому пропонуємо додатково ознайомитися з цим матеріалом.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі