Теми статей
Обрати теми

Викладач хворів: коригуємо навантаження

Гаращук Ольга, завідувач відділу вищої школи і науки ЦК Профспілки працівників освіти і науки України
Викладач ЗФПО з креслення захворів, але його заміна іншим викладачем на період тимчасової непрацездатності не проводилась. Відповідні навчальні заняття були проведені ним після одужання. Як у такому разі здійснювати оплату праці викладача? (запитання з електронної пошти редакції: bb@id.factor.ua)

Яку відкоригувати навантаження?

Середня місячна зарплата викладача ЗФПО визначається шляхом множення годинної ставки на встановлений йому обсяг річного навантаження і ділення цього добутку на 10 навчальних місяців. Такий порядок встановлено п. 78 Інструкції № 1021.

1 Інструкція про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затверджена наказом Міносвіти від 15.04.93 № 102.

У свою чергу, годинна ставка обчислюється шляхом ділення місячної ставки заробітної плати на середньомісячну норму навчального навантаження (72 години). Встановлену середньомісячну заробітну плату виплачують викладачу протягом навчального року, включаючи час роботи в період канікул, що не збігається з відпусткою.

У випадках, коли викладачі з незалежних від них причин звільняються від навчальних занять (відпустка, відрядження, тимчасова непрацездатність тощо), встановлений їм обсяг річного навантаження зменшується на 1/10 частину за кожний повний місяць відсутності на роботі або відсутності занять із зазначених причин. За неповний місяць — виходячи з відповідної кількості робочих днів.

ВАЖЛИВО!

Встановлена викладачам на початку навчального року середня місячна зарплата зменшуватись не повинна

Години викладацької роботи, виконані викладачем протягом навчального року понад зменшене річне навантаження, слід оплачувати додатково за годинними ставками після виконання зменшеного навчального навантаження.

Якщо такі години виконані понад встановлене річне навантаження, їх оплачують додатково за годинними ставками, визначеними відповідно до п. 78 Інструкції № 102. Оплата за них здійснюється після виконання викладачем річного навчального навантаження. Така оплата провадиться щомісячно або в кінці навчального року (п. 80 Інструкції № 102).

Отже, години, виконані викладачем після його тимчасової непрацездатності понад зменшений у зв’язку з цим обсяг річного навантаження, слід оплачувати за годинними ставками. Останні визначаємо за загальним правилом відповідно до п. 78 Інструкції № 102.

Приклад. Викладач ЗФПО, який має 800 річних годин педагогічного навантаження з креслення, перебував на лікарняному весь жовтень та 15 робочих днів листопада 2021 року.

Розподіл навчального навантаження у ЗФПО (колишніх вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації) протягом навчального року не завжди є рівномірним, що відображено у розкладі занять. Зокрема, має місце ситуація, коли більшість годин з предмету за навчальним планом припадає на один з місяців навчального року, а в інші місяці — взагалі може не передбачатися розкладом занять. Але це не має впливати на розмір щомісячної заробітної плати викладачів. Адже остання виплачується у розмірі, встановленому при тарифікації на початок року.

Як проводити коригування річного навчального навантаження викладача — див. у таблиці нижче.

Обсяг річного навантаження, год

Кількість місяців у навчальному році

Обсяг зменшення у жовтні 2021 року, год (гр. 1 : гр. 2)

Обсяг зменшення у листопаді 2021 року, год (гр. 3 : 22* х 15)

Відкоригований обсяг навантаження, год (гр. 1 - гр. 3 - гр. 4)

1

2

3

4

5

800

10

80

54,55

665,45

* Кількість робочих днів у листопаді 2021 року.

Як бачимо, обсяг річного навантаження викладача ЗФПО слід зменшити на 80 годин за жовтень та на 54,55 години за 15 робочих днів листопада. Таке зменшення проводиться незалежно від кількості навчальних годин, які припадають на цей період за розкладом занять.

Отже, відкоригований обсяг навантаження цього викладача на навчальний рік — 665,45 години. І саме таке навчальне навантаження має бути виконано ним до кінця навчального року. Проте встановлена на початку навчального року середня місячна зарплата (виходячи з навантаження 800 навчальних годин) у такому разі не зменшується.

Тоді як години викладацької роботи, виконані до кінця навчального року понад відкоригований обсяг річного навантаження (665,45 години), слід оплачувати додатково за годинними ставками. Як правило, для виконання навчального плану таке навантаження становить обсяг, на який зменшено навантаження на початок року. У нашому випадку — це 134,55 години (80 год + 54,55 год).

Оплата за ці години провадиться щомісячно або в кінці навчального року з погодинного розрахунку. Наприклад, викладач до травня 2022 року виконає повністю навчальне навантаження обсягом 665,45 години. А протягом травня-червня «вичитає» ще 134,55 години (за самого себе). У такому разі ці «понадпланові» години можуть бути оплачені як за кожен місяць окремо, так і у червні 2022 року у повному обсязі з погодинного розрахунку.

Що враховувати при оплаті?

1. Оклад викладача ЗФПО підвищується на 10 % згідно з постановою № 222. При цьому оплата праці педагогів провадиться виходячи зі встановлених ставок (окладів) з урахуванням підвищень (п. 63 Інструкції № 102). Тож усі доплати та надбавки слід нараховувати на оклад з підвищенням.

2 Постанова КМУ «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників» від 11.01.2018 № 22.

2. За вичитані понад відкориговане навчальне навантаження години викладачу ЗФПО має здійснюватись додаткова оплата за перевірку письмових робіт з креслення в розмірі 10 % ставки заробітної плати (п. 37 Інструкції № 102).

3. Відповідно до Порядку № 783 викладачі ЗФПО мають право на виплату надбавки за вислугу років. Вона встановлюється у відсотках до ставки зарплати (посадового окладу) залежно від стажу педагогічної роботи. Тому на оплату додаткових годин нараховуємо також «вислужну» надбавку.

3 Порядок виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затверджений постановою КМУ від 31.01.2001 № 78.

4. Педпрацівники ЗФПО мають право на встановлення надбавки за престижність педагогічної праці у розмірі до 30 % ставки зарплати. «Престижна» надбавка встановлюється їм згідно з постановою № 3734. Її також слід враховувати при проведенні оплати праці викладачам.

4 Постанова КМУ «Про встановлення надбавки педагогічним працівникам закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної), вищої освіти, інших установ і закладів незалежно від їх підпорядкування» від 23.03.2011 № 373.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі