Теми статей
Обрати теми

Щодо використання залишків освітньої субвенції

Міністерство освіти і науки України
Лист від 30.06.2020 р. № 1/11-4420

<…>

Отже повідомляємо, що відповідно до статті 1032 Бюджетного кодексу України та Порядку та умов надання освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам (далі — Порядок та умови), затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 14.01.2015 р. № 6, залишки коштів за освітньою субвенцією на кінець бюджетного періоду зберігаються на рахунках відповідних місцевих бюджетів і використовуються у наступному бюджетному періоді, в першу чергу з урахуванням цільового призначення субвенції та на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти, зазначених у частині першій статті 1032 Бюджетного кодексу України. Порядком та умовами визначені напрями, на які насамперед необхідно спрямовувати залишки освітньої субвенції, однак вони не є вичерпними.

Також Порядком та умовами надано право відповідним місцевим радам розподіляти залишки субвенції на кінець бюджетного періоду.

Одночасно зазначаємо, що згідно зі статтею 80 Закону України «Про освіту» до майна закладів освіти та установ, організацій, підприємств системи освіти належить нерухоме та рухоме майно, включаючи будівлі, споруди, земельні ділянки, комунікації, обладнання, транспортні засоби, службове житло тощо.

Заступник Міністра С. Даниленко

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі