Теми статей
Обрати теми

МОЗ обрало професії, для яких щеплення від COVID-19 є обов’язковим

МОЗ офіційно затвердило перелік установ та організацій, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, на період дії встановленого КМУ карантину.

До них належать працівники:

1) центральних органів виконавчої влади та їх територіальних органів;

2) місцевих державних адміністрацій та їх структурних підрозділів;

3) закладів вищої, післядипломної, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної), загальної середньої, у тому числі спеціальних, дошкільної, позашкільної освіти, закладів спеціалізованої освіти та наукових установ незалежно від типу та форми власності.

Наведений перелік затверджено наказом МОЗ від 04.10.2021 № 2153. Цей документ набуде чинності через місяць після опублікування — з 08.11.2021.

Увага! За роз’ясненнями МОЗ1, працівники з наведеного переліку, які не щепляться проти COVID-19 протягом цього періоду, будуть відсторонені від роботи без збереження зарплати. Зауважте: йдеться саме про відсторонення, але аж ніяк не про звільнення.

1 Див. за посиланням: moz.gov.ua/article/news/moz-zatverdilo-perelik-profesij-dlja-jakih-scheplennja-proti-covid-19-e-obov%e2%80%99jazkovim

Звісно, із правила є винятки — це ті, хто мають абсолютні протипоказання до проведення щеплень, відповідно до Переліку № 5952. Такі працівники не підлягатимуть обов’язковій вакцинації.

2 Перелік медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень, затверджений наказом МОЗ від 16.09.2011 № 595.

Також фахівці МОЗ зазначають, що наступним кроком буде розширення переліку професій, представники яких підлягають обов’язковому щепленню. До нього планують включити працівників усіх державних установ, організацій та підприємств, соціальних працівників і працівників поштових відділень.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі